Prosvjednici su neprekinutim petominutnim prelascima preko pješačkog prijelaza blokirali promet negodujući zbog načina na koji je grad riješio prometnu regulaciju u trajektnoj luci, odnosno u njihovom kvartu.

Galerija


Stanari splitskih Bačvica u subotu su, po drugi puta tijekom protekla dva tjedna, prosvjedovali u Jadranskoj ulici, a neprekinutim su petominutnim prelascima preko pješačkog prijelaza blokirali promet negodujući zbog načina na koji je grad riješio prometnu regulaciju u trajektnoj luci, odnosno u njihovom kvartu.

Vezani članci Željko Kerum najavio kandidaturu za gradonačelnika (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 5 Kerum kuhao novinarima pa najavio ponovnu kandidaturu za gradonačelnika Splita Prosvjed majki negovateljica (Foto: Dnevnik.hr) Nakon prosvjeda roditelja njegovatelja resorna ministrica najavila povećanje naknade od ožujka iduće godine

Smatraju da je prometna regulacija loša i da je zbog nje povećan promet u njihovom kvartu. Okupilo ih se više desetina s transparentima u ruci na kojima je među ostalim pisalo "Tri pješačka bez semafora na putu do mora! Makni dicu", "Da je ego manji, grešku bi odavno priznali", "Ubili ste javni gradski prijevoz", "Ima li itko pametan da nas posjeti?" i drugo.

Organizator prosvjeda je predsjednik Gradskog kotara Bačvice Tomislav Zaninović koji je pozvao i ostale građane da im se pridruže.

"Dok se problem ne riješi nećemo biti zadovoljni i dalje ćemo prosvjedovati. Pitamo se gdje je danas gradonačelnik i predstavnik vlasti grada? Gradonačelnik koji se bori za interese građana trebao bi doći do građana jer je to u njihovom interesu. Zato idemo dalje s prosvjedima", najavio je Zaninović. (Hina)