Crveni alarm meteorolozi su oglasili za Sjeverni Jadran zbog orkanskih udara bure danas i sutra. Olujna, na mahove i orkanska bura dostiže brzinu veću od 180 kilometara na sat. Donijela je i probleme u prometu. Neke su dionice cesta i autocesta zatvorene za sva vozila, a u prekidu su kata-maranske i trajektne linije.


Zbog orkanske bure za sav promet zatvorena je Dalmatina između čvorova Sveti Rok i Posedarje te Jadranska magistrala od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene. Bura je stvarala probleme i na autocesti Rijeka-Zagreb kroz Gorski kotar.

Vezani članci Zbog snijega i hladnoće propadaju usjevi - 4 Poljoprivrednici na mukama zbog vremenskih neprilika: "Koliko je ovaj današnji dan napravio štete, to ćemo vidjeti" Bijeli pokrivač na Cresu 04 Zabijelili se i otoci: ''Snježni Cres je nešto što se nije dogodilo godinama, zapravo desetljećima''

'Radi orkanskih udara bure zatvoren je promet između čvora Delnice i čvora Kikovica za sva vozila i promet se trenutno odvija starom cestom', Valentin Crljenko, voditelj TJ delnice HAC-ONC.

Jaki udari bure bilježe se i na staroj cesti Rijeka-Zagreb koja je cijelo vrijeme prohodna za sva vozila. Problema je bilo i u pomorskom prometu.

Lika pod snijegom, Gospić ostao bez struje

'Tako su danas u prekidu katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka i trajektna linija Prizna-Žigljen. Smirivanje i normalizaciju prometa očekujemo sutra tijekom dana a u potpunosti za vikend', kazala je glasnogovornica 'Jadrolinije', Marija Zaputović.

U Lici i Gorskome kotaru tijekom dana padao je i slab snijeg no sve su ceste prohodne. Jaka bura puhala je i u Istri. I dok su neki uživali na moru - drugi jedva čekaju da stane.

'Ovo je dosta jaka bura, predvečer su zvali da će biti orkanska, i to iz Kvarnereića će ju ovamo rinuti', rekao je Ljubo iz Ližnjana.

Bura je na Sjevernom i Srednjem Jadranu i dalje u jačanju. Tijekom noći pogotovo u Podvelebitskom kanalu očekuju se udari jači od 180 kilometara na sat što će donijeti nove probleme u prometu. Smirivanje se očekuje tek sutra poslijepodne.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook