Nakon što je u rujnu veliki kit oduševio istraživače Instituta Plavi svijet kod Novskog ždrila, jutros je uveselio ekipu iz Maslenice koja ga je snimila.

Galerija


Hrvoje Vulić, koji nam je ustupio video, kaže kako je kit došao u Novigradsko more iz Karinskog, gdje je boravio od rujna kada ga su ga snimili iz Instituta plavi svijet.

Vezani članci Nezgodan skok Ne zna boli li je više stražnjica ili ponos: Snimka za Instagram završila bolnom nezgodom Slika nije dostupna Golemi morski psi nasrnuli na podmornicu, grizli su je i gurali kao u nekom horor-filmu

"Koriste moj brod kad ih idu snimati. Nedavno su htjeli roniti i snimiti ga, ali bilo je mutno", rekao nam je Vulić, koji ima agenciju za izlete na more i najam brodova.

Vulić ističe kako su u Novigradskom moru i dupini, pa im je vrlo zanimljivo tamo, no naglašava kako se njihove morske stanovnike ne smije uznemiravati.

Predsjednik Instituta Plavi svijet Draško Holcer za DNEVNIK.hr kazao je kako im se čini da bi to mogla biti dva različita kita, no još nemaju dovoljno informacija da bi to mogli potvrditi. Dalje nije mogao razgovarati: "Na moru sam upravo, čeka me grupa dupina", zaključio je razgovor.