Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Subvencije za ostanak

Pogledajte kako ova županija planira doskočiti kroničnom nedostatku liječnika: "Ona je to vidjela i u roku od mjesec dana došla je kod nas"

Aktualno Galerija Zdravstvo, ilustracija - 5 Zdravstvo, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Zdravstvo, ilustracija - 2 Zdravstvo, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zdravstvo, ilustracija - 3 Zdravstvo, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zdravstvo, ilustracija - 4 Zdravstvo, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zdravstvo, ilustracija - 1 Galerija 1/5 >>
Kroničnom nedostatku liječnika u Koprivničko-križevačkoj županiji doskočili su nudeći izdašne novčane nagrade i druge pogodnosti koje bi osigurale da liječnici koji dođu i ostanu. Nedostaje im ginekologa, pedijatara i liječnika obiteljske medicine. Križevci, Koprivnica i Đurđevac daju pozamašne iznose od 13.200 eura. Subvenciju ima i županija. Potez koji je već počeo davati rezultate.

Ordinacija u koprivničkom domu zdravlja čeka svojeg pedijatra. O 900 malenih pacijenata brinu se liječnici koji dolaze na ispomoć.

"Dolaze pedijatri iz opće bolnice Čakovec, i radila je jedna pedijatrica na pola radnog vremena kao umirovljenik i tako smo se pokrivali sve ove godine", potvrdila je ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković.

Kako bi osigurao liječnika za stalno, Grad se odlučio na bogatu nagradu.

"Nudimo im jednokratnu godišnju nagradu od 13.200 eura, odnosno 100.000 kuna. I naknadu za nadoknadu troškova stanovanja", istaknuo je pročelnik Dario Jembrek.

Pročitajte i ovo Mrežnica - 2 Postupak u tijeku Smaragdna rijeka koja oduševljava mnoge napokon bi mogla biti zaštićena: "Često ni ne shvaćamo koliko je lijepa"

Subvencionira i Županija.

"Ovog trenutka četrdesetak liječnika iz četiri ustanove koristi mogućnost subvencije kamata na stambene kredite. Natječaj je otvoren cijele godine i svi koji to žele mogu aplicirati na tu subvenciju", govori tako zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Potez je to koji je u Križevcima urodio plodom. Prošli mjesec zaposlili su pedijatricu.

"Ona je to vidjela, odlučila nas je kontaktirati i evo u roku mjesec dana je odlučila iz Novog Vinodolskog doći do nas. Mi smo je prihvatili", potvrdila je Hanžeković.

Đurđevac pak treba i ginekologa i pedijatra. A radi se na tome da se i studenti medicine potaknu na povratak.

Pročitajte i ovo Mjesto zločina u Gradačcu Otprije poznat policiji Žena koju je ubio bodibilder skrivala se kod tetke: Objavljena je i skandalozna odluka suda

"Prvo ih stipendiramo, a na drugoj i trećoj godini ih motiviramo da dođu i odaberu gdje bi mogli biti. Je li to primarna zdravstvena zaštita, specijalizacija u bolnici", objašnjava Ljubić u razgovoru s novinarkom Dnevnika Nove TV Jelenom Rastočić.

Manja sredina, manje stresa. Koprivnica koja je na sat vremena od metropole pruža, kažu stanovnici, sve. Ističu tako manje gužve, više prirode i praktičnost grada. Kažu, ima sve. Zapravo, imat će sve, kada se popune prazna mjesta za liječnike.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene