Središnje misno slavlje na blagdan Velike Gospe u Svetištu Majke Božje na Trsatu predvodio je u ponedjeljak navečer riječki nadbiskup Ivan Devčič, koji je poručio vjernicima da od Marije uče kako se Božja volja vjerom prihvaća i izvršava, a misnom slavlju je, uz tisuće vjernika, nazočila i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.


"Draga braćo i sestre večeras smo se okupili u ovom svetištu da od Marije učimo kako se Božja volja vjerom prihvaća i izvršava, da joj se, zbog njezine vjernosti i predanosti, zajedno s Elizabetom divimo te ju ujedno molimo za pomoć kako bismo i mi u svakom trenutku svoga života mogli Bogu odgovoriti - neka mi bude po tvojoj riječi," rekao je nadbiskup Devčić.

Vezani članci Fešta kod Benkovca rezultirala tučom Fešta kod Benkovca završila ružnim scenama: Uhićeni se žale na policijsku brutalnost, Županijski sud im odredio mjere opreza Slika nije dostupna Obilježen blagdan Velike Gospe u svetištu na Trsatu

Govoreći o Marijinu uznesenju na nebo, kazao je da kršćanstvo inzistira na tome da čovjek poslije smrti nastavlja živjeti ne samo kao duša, nego i kao tijelo te da je to Isus potvrdio svojim uskrsnućem od mrtvih, objavivši se svojim učenicima u tijelu koje je prije smrti posjedovao, ali sada u preobraženom obliku.

Marija poziva da poput nje budemo Bogu trajno zahvalni za bezbrojna dobročinstva kojima nas ne predstaje obdarivati i da je najveće dobročinstvo, za koje mu i ona zahvaljuje, upravo dar vječnog spasenja po Isusu kristu, Sinu Božjem, rekao je nadbiskup Devčić.

Čestitajući blagdan Velike Gospe, predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović izjavila je novinarima je da joj je drago što je danas na Trsatu. "Iznimno mi je drago biti ovdje, ipak je ovo moj dom. Dolazim na Trsat na Velu Gospu otkako znam za sebe, a kao predsjednica moram i u druge dijelove Hrvatske, ali ipak često moram dolaziti i ovdje," kazala je. (Hina)