Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODLIČNA ATMOSFERA

VELIKA GALERIJA Pogledajte kako su hrvatski gradovi ušli u 2023. godinu

Doček u Splitu
Doček u Splitu Milan Sabic/Pixsell
Aktualno Galerija Doček u Splitu Doček u Splitu Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell Doček u Rijeci Doček u Rijeci Foto: Goran Kovacic/Pixsell Doček u Rijeci Doček u Rijeci Foto: Goran Kovacic/Pixsell Doček u Zagrebu Doček u Zagrebu Foto: Josip Regovic/Pixsell +6 Ilustracija Galerija 1/11 >>
U gradovima diljem Hrvatske organizirani su koncerti poznatih glazbenika koji će se pobrinuti za odličnu atmosferu i što bolji ulazak u 2023. godinu.

Zagrepčanke i Zagrepčani dočekali su Novu 2023. godinu na Trgu bana Jelačića uz glazbu, šampanjac i šarene konfete umjesto vatrometa, a novogodišnju čestitku uputio im je gradonačelnik Tomislav Tomašević te im zaželio puno ljubavi, zdravlja i radosti.

Gradonačelnik Tomašević podsjetio je kako je na prošlom dočeku zaželio da u 2022. ne bude više epidemioloških mjera, a to se i ostvarilo. U ovoj 2023. godini kako uvodimo euro, zaželio je svima puno eura u novčaniku.

Okupljene Zagrepčanke i Zagrepčane te posjetitelje Zagreba na glavnom gradskom trgu u 2023. godinu uveli su Pips, chips & videoclips, uz pjesmu "Ljubav", dok je početak Nove godine, umjesto vatrometom, obilježen ispaljivanjem šarenih konfeta i vizualnim efektima.

Grad Zagreb ovim se potezom pridružio inicijativi niza hrvatskih gradova, uključujući Rijeku, Osijek, Pulu, Zabok, Rovinj, Opatiju, Poreč, Čazmu, Samobor, Labin i Vinkovce, koji su odustali od novogodišnjeg vatrometa, što je pozdravila udruga Prijatelji životinja ističući štetne posljedice vatrometa po okoliš te po zdravlje kućnih ljubimaca i bolesnih osoba.

Pročitajte i ovo Doček Nove godine u Australiji WOOOW! FOTO/VIDEO Spektakularni prizori slavlja uz vatromet: Ove zemlje već su uplovile u Novu godinu

Novogodišnji program počeo je u 19 sati nastupom DJ-eva, a nakon njih na pozornicu su izašli izvođači iz poznatih glazbenih emisija ''A strana'' i ''The Voice''. Sat vremena prije ponoći počeo je koncert Pipsa, a nakon njih nastupio je dvojac Nipplepeople.

Slavlje u Šibeniku

Novogodišnji vatromet s tvrđave svetog Mihovila i nastup britanske glazbenice Roisin Murphy obilježili su prve minute 2023. u Šibeniku na dočeku organiziranom na otvorenom u samom srcu grada.

Na Trgu Republike Hrvatske, kod katedrale svetog Jakova, okupilo se na tisuće Šibenčana i gostiju grada. Šibenčane su u novu godinu uvele Ida Prester i bend Lollobrigida te svjetska glazbena ikona - Roisin Murphy koja je Šibenik učinila najpoželjnijom novogodišnjom destinacijom i jednom od najboljih u Europi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pronašli rješenje Obrat u Zagrebu: Odustalo se od novogodišnjeg vatrometa, pogledajte čime će ga zamijeniti

Novogodišnji program u Šibeniku održao se na nekoliko pozornica. Prvi je nastupio zagrebački sastav Bang Bang u 22 sata u Parkiću gdje se tijekom prosinca održavao adventski program Adventura.

Doček u Rijeci

Više tisuća Riječana dočekalo je Novu godinu na Korzu i trgovima u središtu grada, uz glazbu Queen Real Tribute Banda, a prvi im je čestitke s pozornice uputio gradonačelnik Marko Filipović.

Gradonačelnik Marko Filipović je svima okupljenima, Riječankama i Riječanima, čestitao novu 2023. godinu uz šampanjac, zaželjevši sretnu novu, puno veselja, ponajprije zdravlja te da svi uspješno uplove u novu godinu.

Na pozornici na Korzu tijekom večeri su nastupili i publiku zagrijali DJ Voljen Korić i grupa Vatra, sve je u novu godinu uvela glazba Queen Real Tribute Banda, a zabava se nastavila do ranih jutarnjih sati.

Novogodišnji vatromet, koji je bio uobičajen dio organiziranog dočeka nove godine na Korzu ove godine nije priređen, kako bi se od negativnih posljedica vatrometa zaštitile životinje i okoliš.

Iz riječke Gradske uprave su najavili da će dio novca za vatromet biti preusmjeren udrugama koje skrbe o životinjama.

Zbog pojačanih anticovid mjera neće biti ni tradicionalnog posjeta prvorođenom djetetu u riječkom rodilištu u Novoj godini pa će darovi za mamu i bebu, cvijeće i srebrnjak sv. Vida, biti dostavljeni u rodilište.

Slavlje u Osijeku

Uz druženja u svojim domovima i dočeke u ugostiteljskim objektima Osječani su Novu 2023. godinu dočekali na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića, u zajedničkoj organizaciji grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Uz podjelu kuhanog vina i čaja Osječane je u Novu godinu uveo glazbeni sastav "Crvena jabuka, a točno u ponoć novogodišnju čestitku građanima je uputio osječki gradonačelnik Ivan Radić.

U izjavi novinarima gradonačelnik Radić kazao je kako se na dočeku okupio veliki broj Osječana te sugrađanima poželio sretnu i uspješnu 2023. godinu, uz obilje zdravlja, mira, sreće i radosti.

Uz tradicionalni doček Nove godine na Trgu Ante Starčevića, grad Osijek je 31.prosinca, u prijepodnevnim satima, na Trgu Sv. Trojstva u povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi organizirao i dječju Novu godinu, uz prigodni program za djecu, a u večernjim satima i proslavu dočeka Nove godine za osječke umirovljenike u Dvorani "Bells".

Oba dočeka posjetio je i gradonačelnik Ivan Radić, koji je tijekom novogodišnje večeri obišao djelatnike dežurnih službi, osječko-baranjske Policijske uprave, Hitne medicinske pomoći i osječke Javne vatrogasne profesionalne postrojbe.

Svim djelatnicima dežurnih službi izrazio je zahvalnost na tome što i u novogodišnjoj noći brinu o sigurnosti građana i funkcioniranju cijelog sustava, dodavši kako do sada u Osijeku nije bilo puno intervencija

Fešta u Splitu

Splitsk​a pjevačica Severina​ na Rivi je uz pjesmu uvela svoje sugrađane i njihove goste u 2023., a gradonačelnik Splita Ivica Puljak je, nakon što je otkucala ponoć i ispaljen vatromet, građanima prvi uputio čestitku zaželjevši im sve najbolje u Novoj godini.

Puljak je poželio sretnu Novu godinu, kako je rekao, svojoj susjedi Severini i svom bivšem studentu Vojku V.

Čestitku je potom s pozornice uz šampanjac poželio i svim građanima poručivši da je to najbolji doček Nove godine u Splitu koji je doživio.

Svi koji su se našli na dočeku Nove godine na splitskoj Rivi, a podaci govore da je bilo nekoliko desetaka tisuća ljudi, od 21,30 sati su uživali u koncertu Vojka V. Oko 23 sata je na scenu nastupila Severina kojoj je to prvi put da na dočeku pjeva u svom rodnom gradu.

Ove godine je i vremenska prognoza "pomazila" Splićane jer je večerašnji doček, po riječima meteorologa, jedan od najtoplijih u posljednjih nekoliko desetljeća.

Osim Splićana, gradskim kaletama prolazili su i brojni gosti, ponajviše Talijani koji su na silvestarsko jutro u grad pod Marjanom stigli velikim kruzerom.

Proslave u Dubrovniku

Dubrovčani i njihovi gosti u novu 2023. ušli su na prepunom Stradunu uz koncert Petra Graše i Ante Gelo Benda te vatromet, koji će prema najavi gradonačelnika Mate Frankovića ubuduće zamijeniti dronovi.

Franković je okupljenima poželio puno sreće, zdravlja i osobnog zadovoljstva.

"A našoj Europi i našem svijetu, nek' je zdravlja i mira, a sve drugo će doći“, poručio je u novogodišnjoj čestitci u prvim sekundama nakon ponoći sugrađanima i gostima grada kojih je na Stradunu bilo skoro 11 tisuća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene