Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurni u prometu

"Ako piješ, ne vozi, samo nazovi": Velika akcija provodi se u Dubrovniku, pogledajte o čemu se radi

Aktualno Galerija Denis Pavela - 2 Denis Pavela - 2 Foto: DNEVNIK.hr Policija: Ilustracija - 1 Policija: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Policija: Ilustracija - 2 Policija: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Denis Pavela - 1 Denis Pavela - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Paula Klaić Saulačić Galerija 1/5 >>
Vrijeme uoči Božića donosi i povećan oprez u prometu, posebice zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Policija će u svojim akcijama pojačanog nadzora prometa na cestama imati nultu toleranciju prema vozačima s nedopuštenom koncentracijom alkohola u krvi.

U Dubrovniku se zato već četvrtu godinu zaredom provodi akcija "Ako piješ, ne vozi, samo nazovi".

Radi se o akciji kojoj je cilj alkoholizirane vozače spriječiti da sjedaju za volan, doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

Denis Pavela iz dubrovačke Udruge Sigurnost u prometu kazao je da se akcija provodi u predblagdansko vrijeme - od 15. prosinca do 2. siječnja.

"Nazvati volontere Taksi udruženja Grada Dubrovnika na telefon 332-222 i uvijek će netko doći po vozača koji je popio kapljicu više", rekao je.

Dodaje kako se u medijima tijekom blagdanskih dana prošlih godina moglo čitati o stradavanju na cestama, što je i potaknulo ovu akciju.

"Odaziv na akciju je dobar, povratne informacije građana su dobre. Rezultati akcije su ti da u blagdansko vrijeme nismo imali smrtno stradalih osoba, bilo da su to vozači ili putnici u osobnim vozilima. Nažalost, prethodnih godina smo ih imali", kazao je Pavela.

"Mladi vozači ne doživljavaju vozilo kao prijevozno sredstvo od točke A do točke B, nego kao sredstvo za dokazivanje. Popije se kapljica alkohola više, adrenalin se povećava i dolazimo do crnih vijesti", objasnio je Pavela.

"Prethodnih godina imali smo više od 40 vožnji, što je dobar rezultat. Najbolji rezultat je taj da nije bilo poginulih u prometu u predblagdansko vrijeme", kazao je.

Pavela je i policajac, vozačima savjetuje oprez i da za volan ne sjedaju nakon konzumiranja alkohola.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene