Obavijesti Video Pretražite Navigacija
devetero uhićenih

Velika akcija u BiH protiv krivotvoritelja: Nađene diplome, svjedodžbe i drugi dokumenti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devet osoba uhićeno je u četvrtak u Bosni i Hercegovini u policijskoj akciji čiji je cilj bio razbijanje mreže krivotvoritelja diploma, potvrđeno je tijekom dana iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

U operativnoj akciji kodnog naziva "Pečat" pretrage i uhićenja provedeni su na području Velike Kladuše, Cazina, Bužima, Bosanskog Novog, Kozarske Dubice, Prijedora, Banje Luke i Brčkog.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija

Devet osoba privedeno je zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kaznena djela udruživanje radi počinjenja kaznenih djela i krivotvorenja isprava.

Policijski istražitelji zaplijenili su više mobilnih telefona sa SIM karticama, laptop, diplome o završenom školovanju, svjedodžbe o završenim razredima srednje stručne spreme i druge dokumente za koje se sumnja da su krivotvoreni.

Najavljeno je kako će svi uhićeni nakon kaznene obrane u policiji biti predani tužiteljstvu Unsko-sanske županije koje vodi istragu.

Iz tog su tužiteljstva tijekom dana objavili kako je policijska racija rezultat višemjesečne istrage.

"Istraga u ovom predmetu se vodi od rujna 2018. godine a prvoosumnjičeni i organizator ove skupine je s područja Cazina. Nakon što uhićene osobe budu predane županijskom tužiteljstvu postupajući tužitelj će odlučiti prema kojim osobama će se predložiti određivanje mjere pritvora", stoji u izjavi dostavljenoj medijima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene