Doznajemo da je otkrivena i četvrta lažna diploma - prva inozemna. Nastavnik koji je lažirao diplomu radi u strukovnoj industrijskoj školi.

Galerija


Lažnu otkrivenu diplomu iz inozemstva za Dnevnik Nove TV potvrdila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Lažna diploma izdana je na jednom Tehničkom fakultetu u Srbiji.

Vezani članci Ministrica Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik Nove TV) Ministrica najavila veliku promjenu zbog koje više nećete morati toliko trošiti na instrukcije Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Ivo Čagalj) Muškarac (30) krivotvorio diplomu, dokumente za zaposlenje i – dijete

Nastavnik koji je lažirao diplomu radi u strukovnoj industrijskoj školi u kontinentalnom dijelu Hrvatske od 2012. godine.

''Za diplome koje su izdane izvan Republike Hrvatske provjera ide preko Ministarstva vanjskih poslova, koje onda ima svoje procedure kako se to provjerava. Ovdje smo dobili vrlo brzo odgovor od fakulteta. Čak i kada se diploma pregledala, još se nije niti provjerilo da se radi o diplomi koja nije vjerodostojna'', rekla je Divjak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr