Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isplata kasni

Gdje je zapelo? Velik broj korisnika nije dobio dječji doplatak

Ilustracija - 4
Ilustracija - 4 Foto: Getty Images
Iako se očekivalo da će u travnju porasti broj korisnika dječjeg doplatka, rast nije zabilježen. Izmjene Zakona o doplatku za djecu obuhvatio je dvostruko veći broj djece koji ima pravo na novac, a na snagu je stupio 1. ožujka.

Unatoč povećanom broju prijava zbog novog Zakona o dječjem doplatku, HZMO je u utorak isplatio doplatak manjem broju djece nego mjesec ranije.

Kako neslužbeno doznaje portal mirovina.hr, isplata brojnim korisnicima kasni vjerojatno zbog velikog broja prijava koje nisu obrađene. Kako navode, svi koji ostvaruju pravo na dječji doplatak dobit će i zaostatke.

Pročitajte i ovo Rad trgovina i šoping-centara na izborni dan Planirajte kupovinu Detaljno radno vrijeme trgovina i šoping-centara na dan izbora

Za dječji doplatak potrebno se svake godine iznova prijaviti. Podsjetimo, svima koji su predali zahtjev od 1. siječnja do 29. veljače 2024. godine, kao i onima koji to učine u roku od 120 dana počevši od 1. ožujka 2024. pravo na doplatak za djecu priznat će se počevši od 1. ožujka, a vremena za prijavu ima do kraja lipnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene