Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Velebitskom piromanu jednomjesečni pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska policija uhitila je 25-godišnjeg Juru Ercega iz Starigrada za kojega se sumnja da je na Velebitu podmetnuo najveći ovogodišnji požar s kojim se gasitelji bore već četvrti dan. Istražni sudac zadarskog Županijskog suda odredio je piromanu jednomjesečni pritvor.

On se, navodno, nakon svađe sa svojom suprugom u četvrtak, 26. srpnja, uputio prema svojoj vikendici na Velikom Rujnu i to u namjeri da je zapali.

Pročitajte i ovo Nacionalni park Paklenica, ilustracija Pao s 50 metara Detalji tragedije u Nacionalnom parku Paklenica: Zbog kobne greške stradao 16-godišnji penjač Slika nije dostupna Uputili apel penjačima HGSS otkrio po život opasnu krađu u NP Paklenica

Umjesto vikendice, zapalio je jedan grm, a požar se brzo proširio na Nacionalni park Paklenica, u kojem su pravu bitku s vatrenom stihijom četiri dana vodili zadarski vatrogasci, kanaderi i dragovoljci iz cijele županije.

>> U ovoj sezoni 850 požara, trenutno 20 aktivnih

>> Sanader najavio kupnju još dva kanadera

Na mjestu požarišta još uvijek traje očevid, a Erceg je danas u 17,45 sati priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, koji ga je nakon ispitivanja zadržao u pritvoru do mjesec dana.

Po važećim hrvatskim zakonima za namjerno izazivanje požara predviđena je novčana kazna od tri do deset tisuća kuna. Smiješno malena kazna za izazvanu štetu i opasnost u koju su ovim požarom dovedeni mnogi ljudi. Policija je zbog sumnje na podmetanje požara privela i 29-godišnjeg B.Č. iz Dobropoljane na otoku Pašmanu. Njega se sumnjiči da je dva puta pokušao podmetnuti požar, ali u tome nije uspio, budući da ga mještani već znaju kao 'čudaka' pa su ga pratili i tako ga onemogućili da zapali šumu u Dobropoljani.

Protiv njega također slijedi kaznena prijava zbog pokušaja općeopasne radnje i prekršajna prijava zbog nepoštivanja županijske odredbe o zabrani paljenja vatre na otvorenom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene