Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američki investitor

'Ne ulažem u Hrvatsku jer su tamo svi 'pametniji' od mene'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gospodarstvenici nisu krili oduševljenje Kolindom Grabar Kitarović.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u New Yorku je večerala s hrvatskim iseljenicima. Većinom su to gospodarstvenici koji su bili i donatori njezine kampanje. Nisu krili oduševljenje kada je došla.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" Slika nije dostupna Posjet New Yorku Posljednji dan u SAD-u provela u zanimljivom društvu, a poslala je i poruku

U srcu New Yorka stigla je predsjednica na večeru. Pozvali su ju tamošnji Hrvati. Velika većina biznismeni. Ali i financijeri njezine kampanje. Došla im se zahvaliti. Obećala im je bolju Hrvatsku ali i pozvala da dođu ulagati.

'Jesu, svakako, ranije je naravno bilo i razočarenja, ne samo kad je riječ o investicijama nego i o dobivanju domovnice i nekih drugih dokumenata. Zamolili su me da im pomognem odnosno da malo ubrzamo sve te procese', odgovorila je predsjednica na pitanje jesu li biznismeni spremni pomoći i investirati u Hrvatsku.

Kolinda Grabar Kitarović sastala se s Ban Ki-moonom

Iako vole svoju zemlju nije lako ponovno ulagati, kažu, kad se jednom opečeš.

'Mi joj apsolutno vjerujemo jer je znamo dok je bila veleposlanica. Ona je najveći kalibar diplomata koji smo imali tu i svi smo bili za nju, mi ćemo opet pokušati iako su se mnogi opekli, tim svojim ulaganjem i izgubili su novac. Međutim, ja mislim da će ona pokrenuti mnoge stvari', rekao nam je Antun T. Berić.

Na večeri je bio i Pete Radovich, poznati kreativni direktor na velikoj američkoj TV mreži CBS. Ovaj rođeni Njujorčanin inače i dobitnik 27 Emmya u Hrvatsku dođe, kaže, samo odmarati.

'Za mene kao gosta je super, ali što se tiče posla tamo, iskustvo koje sam imao tamo nije baš bilo super. Čim sam i imao neku ideju, prvo bi mi rekli zašto ne može uspjeti tamo. I na kraju sam odlučio da su svi pametniji od mene tamo, razočarao sam se', rekao je Radovich.

Grabar Kitarović i Pusić razgovarale o vanjskoj politici

Kako ne bi bili razočarani molili su predsjednicu i da im pomogne oko problema glasovanja na izborima.

'Moja je ideja da se uvede dopisno glasovanje za sve državljane izvan domovine, ali i u drugim dijelovima svijeta gdje žive hrvatski državljani', rekla je Grabar Kitarović.

S predsjednicom će se susresti još jednom. U nedjelju će zajedno biti na misi u hrvatskoj crkvi na Manhattanu.

Sastanak s Hillary Clinton

Predsjednica u New Yorku ostaje do ponedjeljka. Planira se sastati s Hillary Clinton, bivšom američkom državnom tajnicom, ženom koja će vjerojatno biti kandidatkinja demokrata na idućim predsjedničkim izborima.

Njih dvije su i osobno jako dobre zbog čega smo Kolindu Grabr Kitarović upitali što bi za Hrvatsku značilo da Clinton pobijedi na predsjedničkim izborima.

Predsjednica je kazala kako Hillary Clinton jako dobro poznaje Hrvatsku i njezino susjedstvo te kako se nada, ukoliko do toga dođe, da bi u fokus američke politike mogla ponovno vratiti probleme jugoistočne Europe što bi definitvno pomoglo i Hrvatskoj da riješi otvorena pitanja sa svojim susjedima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene