Saborski zastupnici dva dana nakon početka ovogodišnjeg zasjedanja vratili su se uobičajenim navikama pa je tako raspravu pratilo njih tek nekoliko.

Galerija


Saborski zastupnici u srijedu su se vratili sa zimskih praznika, no čini se kako su se već umorili jer se one koji su u petak popodne pratili raspravu moglo nabrojiti na prste.

Vezani članci Gordan Jandroković (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Jandroković o iznajmljivanju sabornice: "Volio bih da i neke druge stranke organiziraju takve sastanke u Hrvatskoj" 14. sjednica Sabora na kojoj su fotelje većinom prazne (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) A plaćica ide! Jesu li to zastupnici pogrešno shvatili gdje se štrajka ili i oni traže veće plaće?

Današnja sjednica jutros je uobičajeno započela stankama koje je zatražilo čak 8 klubova zastupnika. Nakon što su progovorili o presudama u slučaju Franak, Istanbulskoj konvenciji, gudurama Balkana i velikosrpskim imperijalistima, sabornica se naglo ispraznila.

Rasprava o prijedlogu zakona o djelatnosti psihijatrije zastupnike očito nije previše zainteresirala, pa ih je tako na radnom mjestu bilo tek desetak.

Tijekom rasprave moglo se pak čuti da petak iza 13 sati nije vrijeme za politikanstvo.

Potpuno drugačija slika vladala je prvi radni dan nakon stanke kad su na pitanja zastupnika odgovarali premijer i njegovi ministri na prvom ovogodišnjem aktualnom prijepodnevu.