Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasnović opet o svemu i svačemu:

"Ako ovako nastavimo, povijest nam mogu pisati Stipe Mesić i Edo Maajka"

Željko Glasnović (Foto: Dnevnik.hr)
Željko Glasnović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Sjednica Sabora/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Sjednica Sabora/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Marija Puh (Foto: Dnevnik.hr) Marija Puh (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Željko Glasnović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Hrvatski sabor raspravlja o potvrđivanju Memoranduma o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Rumunjske o uzajamnom pružanju potpore države domaćina, nakon čega bi trebalo uslijediti glasovanje o raspravljenim točkama.

Stupanjem na snagu Memoranduma o suglasnosti uspostavit će se međunarodnopravni okvir za daljnju međusobnu vojnu suradnju dviju država putem omogućavanja logističke, financijske i pravne potpore tijekom aktivnosti na državnom području Hrvatske i Rumunjske.

Pročitajte i ovo HDZ-ovi ministri na terenu - 1 Priprema za izbore HDZ-ovci u punoj mobilizaciji prije izbora: Sedmorica su svoj dan proveli na terenu Slika nije dostupna "Spika ne kuha rižu" U Saboru se opet "časte": Neki sinkopom, drugi titulom "Vidovitog Milana"

Na dnevnom redu u petak je i prijedlog zakona o potvrđivanju ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Kazahstana o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak, a zastupnici bi trebali raspraviti i prijedlog zakona o djelatnosti psihoterapije kojim se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s europskim standardima.

Tijek sjednice pratite u nastavku:

10:22 Ivan Šuker (HDZ) kazao je kako unatoč brojnim temama koje se zahvaljujući stankama otvore, sve ostaje neriješeno.

Upozorio je na problem nedovoljnog broja obrtnika.

"To su teme o kojima treba raspravljati kad je taj zakon na dnevnom redu. Tad trebamo biti baje i reći da smo odgovorni", poručio je Šuker.

10:11 Miro Bulj (Most) u svom je izlaganju naglasio kako još nije dobio odgovor na zastupničko pitanje o stečaju Dalmatinke, iako je rok već istekao.

Gordan Jandroković (HDZ) na to je kazao kako će u ime Sabora danas poslati požurnicu Vladi.

10:06 Željko Glasnović (nezavisni) reko je kako Hrvatsku non stop netko gura na gudure Balkana.

"Tko kreira našu percepciju u inozemstvu? Srbija je u stalnoj obavještajnoj ofanzivi protiv Hrvatska. Kada ćemo to shvatiti? Velikosrpski imperijalisti financiraju Kusturičin film o Jasenovcu. Hrvatska vlada plaća falsificiranje broja žrtava u Jasenovcu", kaže Glasnović.

Tvrdi kako jedna petina stanovništva živi pod jednopartijskim sistemima.

"To nije passe tema kako je neki žele prikazati. Ako ovako nastavimo slobodno nam povijest mogu pisati Stipe Mesić i Edo Majka", rekao je Glasnović.

10:02 Željko Lenart (HSS) upozorio je na problem Petrokemije i sudbinu njenih 1.700 radnika

"Želi li se Petrokemiju baciti na koljena i umanjiti njezinu vrijednost. Želi li to netko jeftino kupiti. Ima li to veze s Ivanom Vrdoljakom koji je povezan s PPD-om? Tko to želi uništiti hrvatsko vlasništvo?", pitao se Lenart.

9:57 Dragana Jeckov (HDSS) zastupnike je upoznala sa slučajem dječaka Vase iz Borova kojemu za borbu s opakom bolešću treba više od 100.000 eura, a u humanitarnu akciju uključili su se mnogi.

"Svaka čast ljudima na istoku zemlje", kazala je Jeckov.

9:52 Goran Aleksić (Živi zid/SNAGA) rekao je kako sve nedavne presude u inozemstvu idu u prilog udruzi Franak.

9:50 Marija Puh istaknula je kako HNS ne misli popustiti po pitanju Istanbulske konvencije.

"Konvencija nije poligon za ideološku konvenciju. Sve one koji se boje njenog ratificiranja pitam 'što će se dogoditi'. Ništa se nije promijenilo u drugim zemljama koje su je ratificirale", naglasila je Puh.

9:33 Sabor je i danas rad započeo stankama koje je zatražilo čak 8 klubova zastupnika. Marija Puh (HNS) stanku je tražila kako bi govorila o Istanbulskoj konvenciji.

Goran Aleksić (Živi zid/SNAGA) govorit će o sudskim presudama vezanim uz slučaj Franak, Dragan Jeckov (SDSS) o aktualnom stanju na istoku zemlje.

Željko Lenart (HSS) stanku je tražio zbog situacije u Petrokemiji, Željko Glasnović (nezavisni) zbog kurikuluma za društvene znanosti, a Miro Bulj (Most) i Branko Bačić (HDZ) zbog aktualne političke situacije.

Silvano Hrelja (GLAS/HSU) govorit će o radu umirovljenika.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene