Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u slučaju potresa

Vatrogasci podsjećaju građane: "Važno je i probati ostati smiren, isključiti vodu, plin i struju, slušati vijesti..."

Noćas u 23 sata potres magnitude 6.1 s epicentrom u Hercegovini osjetio se i na području Crne Gore i Hrvatske. Materijalne štete tek se zbrajaju, a od posljedica odrona stijene na obiteljsku kuću jedna je djevojka izgubila život. Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) objavila je savjete građanima.

Nakon potresa zabilježeno je pet vatrogasnih intervencija na području Grada Metkovića koje su uključivale sanaciju dimnjaka i puknutog stakla, a na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije na pojedinim mjestima došlo je do odrona što su vatrogasci sanirali vlastitim snagama, bez potrebe uključivanja vatrogasaca s područja drugih županija, javlja HVZ.

"Situcija je pod kontrolom. Podsjećamo građane da se prilikom potresa odmaknu od stupova, dalekovoda i građevina te da ne koriste dizala", podsjetio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te kazao kako nakon potresa treba izaći na otvoreno i osloboditi ceste vozilima hitnih službi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna objavio emsc Pogledajte kartu svih potresa u regiji od 1960. Tri najgora odnijela su čak 300 života

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna obitelj u bolnici FOTO Djevojka stradala u potresu: Ovo je kuća na koju je pala stijena

"Važno je i probati ostati smiren, isključiti vodu, plin i struju, slušati vijesti iz provjerenih izvora te slijediti upute žurnih službi", zaključno je kazao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene