Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Heroji dana

Vatrogasci iz Svete Nedjelje o intervenciji: "Još jedan ljudski život je spašen"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci iz Svete Nedjelje pohvalili su se na društvenim mrežama kako su spasili čovjeka nakon što je doživio srčani udar.

Vatrogasna zajednica Grada Sveta Nedelja ponosno je objavila da je
još jedan ljudski život spašen. Jučer po povratku s osiguranja WRC-a, vatrogasci su naišli na čovjeka koji je doživio srčani udar, a  pravovremenom akcijom spasili su mu život, objavili su na Facebooku. 

Pročitajte i ovo tko danas radi? - 4 Ne odmaraju svi Dok neki roštiljaju, drugi Praznik rada provode na poslu: Upoznajte ljude kojima je ovo obična srijeda Vatrogasci - 3 natjecanje fire combat Vatrogasci se prisjetili najtežih trenutaka: "Bilo je kao u paklu"

"Odmah nakon što su ustanovili da osoba ne daje znakove života, tim od osam vatrogasaca započeli su s reanimacijom uz korištenje automatskog vanjskog defibrilatora. Kroz 15 minuta reanimacije Hitna medicinska pomoć preuzima osobu i povratno nas informira da je živa. Moramo napomenuti da je ovom uspješnom reanimacijom prethodila višegodišnja suradnja s Crveni Križ Samobor, Zavodom za hitnu medicinu Zagrebačke županije i Civilnom zaštitom grada Sveta Nedelja", poručili su vatrogasci.

Njihovi operativni vatrogasci i pripadnici vatrogasne mladeži svake godine prolaze tečaj pružanja prve pomoći i upotrebe AVD-a, kako bi bili spremni za ovakve situacije i kako bi obnovili znanje. "Vatrogasci naše zajednice imaju u korištenju tri AVD-a, dva su nabavljena sredstvima Civilne zaštite grada Sveta Nedelja koja je prepoznala naše potrebe u ovom segmentu", dodali su.

Projektom Crveni Križ Samobor provedena je obuka i nabavka jednog AVD-a i upravo s njim je spašen ljudski život. Vatrogasci Svete Nedelje će i dalje sudjelovati te podržati svaki projekt u kojem se nabavljaju ovakvi uređaji čija je vrijednost na mjestu događaja neprocjenjiva. Za kraj su čestitali vatrogascima na sabranosti i trudu. "Ovim uspješnim spašavanjem učinili ste ponosnu cijelu vatrogasnu službu. Ivan Štimac, zapovjednik", navode u objavi na Facebooku. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene