Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Val solidarnosti

Vatrogasci diljem države iskazuju potporu Frani Lučiću: "Mislim da nikoga ne može ostaviti ravnodušnim''

Ivan Matosović, vatrogasac JVP Grada Križevaca (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Matosović, vatrogasac JVP Grada Križevaca (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ivan Matosović, vatrogasac JVP Grada Križevaca (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Vatrogasci diljem države iskazuju potporu Frani Lučiću, koji nakon kornatske tragedije i deset godina pravne bitke još čeka odštetu od države. I dok država zavlači, vatrogasci su spremni vlastitim novcem pomoći kolegi.

Glasom sirene, potporu Frani Lučiću s istoka Hrvatske poslao je DVD Cerna. I sa sjevera države solidarno uz Franu. Najvatrogasniji grad Križevci priprema i novčanu pomoć, vatrogasci i iz svojih džepova.

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

"Mislim da nikoga ne može ostaviti ravnodušnim, a ponajprije ne može ostaviti ravnodušnim nas vatrogasce. Pomoć kolegi našem Lučiću sigurno će biti u financijskom iznosu i to će biti početak akcije da se svi vatrogasci priključe, svi u Hrvatskoj da pomognu svom kolegi'', rekao je Ivan Matosović iz JVP-a grada Križevaca.

Val solidarnosti krenuo je od tišnjanskih vatrogasaca. Spremni su prodati imovinu vatrogasnog doma, prestati raditi u protupožarnoj sezoni.

Zapovjednik DVD-a Tisno stigao je u Zagreb. Pripremaju prosvjed, kaže i previše će ih biti za Markov trg.

"Tu smo u pregovorima da nađemo lokaciju gdje ćemo se svi okupiti jer ima dosta vatrogasaca iz Slavonije iz Istre dokaze iz Dubrovnika čak kolege iz Slovenije su spremne doći", kazao je Tome Belakušić.

Od države traže - odštetu Frani Lučiću, isplatu - čim prije. Na presudu kojom je trebao dobiti oko tri milijuna kuna, državno odvjetništvo je uložilo žalbu. Premijer Andrej Plenković je za nagodbu.

Vatrogasci se ne slažu. "Da se to riješi bez ikakve nagodbe i popuštanja kako je sud odlučio da se tako to isplati, ali ja mislim da će o tome odlučiti Frane i njegov odvjetnik'', dodaje Belakušić. Frane o svemu pred medijima šuti.

"Nije dobro, povukao se u svoj mir i ne želi komunicirati s javnošću", rekao je Šime Savić, odvjetnik Frane Lučića.

Na prijedlog Andreja Plenkovića za nagodbu, Savić poručuje: "Ako državno odvjetništvo ima određene prijedloge za mirno rješenje ovog sudskog spora, mi čekamo, pa ćemo se nakon što dobijemo prijedlog očitovati o svemu."

I on je, kaže, pisao žalbu na presudu, premali je iznos za neimovinsku štetu. Iz državnog odvjetništva pak na naš upit hoće li razgovarati s premijerom ili odustati od žalbe odgovaraju postupat će sukladno ovlastima: ''Uvijek je spremno, u zastupanju Republike Hrvatske, kad zakon to dopušta, a na temelju utvrđenih činjenica, doprinijeti učinkovitom rješavanju spora za stranku koju zastupa.''

Objasnili su i zašto su uložili žalbu. Tijekom cijelog postupka su, kažu, isticali da za nastali štetni događaj država Hrvatska nije odgovorna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene