Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VAŠ GLAS

Nikako da se dovrši kolektor za otpadne vode: "Fekalije su se slijevale kroz cijeli grad... Baš užasno smrdi"

Drniški suživot s kanalizacijom (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Drniški suživot s kanalizacijom (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Drniški suživot s kanalizacijom (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Drniški suživot s kanalizacijom (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Drniški suživot s kanalizacijom (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Drniški suživot s kanalizacijom (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Drniški suživot s kanalizacijom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Drniški suživot s kanalizacijom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Drniški suživot s kanalizacijom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Drniški suživot s kanalizacijom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Drniški suživot s kanalizacijom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/5 >>
Stanovnici Drniša imaju osjećaj da 100 godina čekaju na dovršetak kolektora za otpadne vode. Ljudi se osjećaju izbezumljeno. Kažu pročistač ne radi, a betonskim kanalom slijevaju se fekalije u rijeku Čikolu. Pitaju se što rade nadležene institucije i kada će njihovoj muci doći kraj.

U centru Drniša eto mosta, a ispod njega Perin potok ili potok Trzbalićevac. To mjesto poznato je po neugodnom mirisu.

Pročitajte i ovo Botinec SVE SU PRIJAVILI Stanovnici zagrebačkog naselja uznemireni: "Osjeća se nesnosan smrad, peku nas oči i kašljemo. Blizu su vrtić i škola" Zagađeni zrak u Zagrebu - 1 Čekaju se nalazi Ponovo je smrdjelo u Zagrebu, građani u strahu: "Brinem se za djecu, dva dana ih nisam puštala van"

''Svake godine, tu u Perinom potoku smrdi, osjeti se u cijelom Drnišu. Taj je miris iz kanalizacije pretpostavljam. Ne može se ljeti sjediti ispred kafića, baš užasno smrdi'', kažu građani.

Priznaje i sam gradonačelnik Drniša Josip Begonja: ''Fekalije su se slijevale kroz cijeli grad kroz taj potok u našu rijeku Čikolu koja bi ljeti presušila pa ne samo da bi bili mirisi neugodni, nego su se i komarci stvarali i tako dalje.''

Drniš je još 2010. započeo s projektom sustava odvodnje otpadnih voda i izgradnjom pročistača. Uložena su sredstva Evropske unije i države, 6 i pol milijuna eura. No, evo 8 godina kasnije još se priča o smradu.

''Bilo je problemima s izvođačima, mijenjale su se i Vlade, ali to bi se trebalo riješiti što ranije. Na kraju krajeva, Čikola je i zaštićeni krajobraz prirode, a svima su nam puna usta turizma'', rekao je Ante Čupić iz Drniša.

Nadležni u Gradu uvjeravaju da je neugodnim mirisima i otvorenoj kanalizaciji usred mjesta ipak došao kraj i da skupi sustav odvodnje i pročistač rade već sedam mjeseci.

''Prespajanjem fekalne kanalizacije ovdje na uređaj za pročišćavanje grada Drniša možemo slobodno reći da je tome došao kraj'', kaže Bregonja.

Neki još ne vjeruju. Grad s oko 3000 stanovnika bori se s iseljavanjem i pokušava oformiti gospodarstvo. Uvjeti života važni su svima.

Vaš glas sutra može biti i u vašem mjestu. Pišite nam u rubriku Vaš glas na portalu Dnevnik.hr i ostavite svoje kontakte.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene