Obavijesti Pretražite Navigacija
Autobusni kolodvor ili...

Ruglo u središtu "kraljevskoga grada": "Pa ne treba tu biti zgrada od pet katova!"

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Vaš glas: Autobusni kolodvor u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vaš glas: Autobusni kolodvor u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vaš glas: Autobusni kolodvor u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Vaš glas: Autobusni kolodvor u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Vaš glas: Autobusni kolodvor u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Vaš glas: Autobusni kolodvor u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Vaš glas: Autobusni kolodvor u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Vaš glas: Autobusni kolodvor u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Vaš glas: Autobusni kolodvor u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija
''Vaš glas'' posjetio je Knin. Građane tog grada ondje muči autobusni kolodvor, odnosno njegovo zatvaranje od siječnja.

U Dnevnik Nove TV javila se gledateljica koja je upozorila na stanje autobusnog kolodvora u Kninu. Jedan grad koji svi političari redom spominju u obljetnicama i ističu koliko je važan u povijesti hrvatske samostalnosti, nema mogućnosti svojim građanima, posebno studentima i učenicima ponuditi one elementarne uvjete poput čekanja autobusa na glavnom gradskom kolodvoru. Žalosna je informacija da mu prijeti i zatvaranje.

Pročitajte i ovo Sukob oko izbora javne bilježnice: Ilustracija - 3 "RJEŠENJE KOJE ŠOKIRA" Nova javna bilježnica u Kninu izašla iz HDZ-a dva dana prije natječaja, iz Grada tvrde: "Jedina prednost koju ima nad ostalima jest da je članica stranke" Vaš glas (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Vaš glas Kninski vodovod i ulica zvani čežnja: "Ako se ništa ne riješi, i ove zime bit ćemo bez vode"

Kolodvor je to koji više nalikuje na parkiralište. Bez perona, nadstrešnice i prostora za putnike, teško se može nazvati gradskim putničkim središtem. Dok podno kninske tvrđave čeka svoj autobus, Jasni iz Knina jedino preostaje nadati se da neće biti kiše ili vjetra.

''Smeta mi to što je ovako zapušteno, što se nemate gdje skloniti, što nemate gdje sjesti. Mjesto na kojem se prodaju karte je napravljeno, mislim, devedeset i neke godine'', rekla je Jasna iz Knina.

U kućici s dva šaltera tek su dvije klupice za sjedenje. Osvijetljenost kolodvora također muči Kninjane, a ne odgovara im ni radno vrijeme, kao ni prilagođenost učenicima putnicima.

''Nije sigurno za djecu''

''Čak smatram da nije sigurno za djecu koja idu u školu, a posebno za onu manju djecu koja idu u osnovnu školu ili u vrtić ili gravitiraju tu blizu Knina, okolici'', rekao je Slavko Jerković iz Knina.

S obzirom na to da se nalazi u sklopu kninskog željezničkog kolodvora vlasnik autobusnog prostora je HŽ Infrastruktura. Zakupac je Grad Knin, a podzakupac prijevoznik Čazmatrans Dalmacija.

''Objekt je takav kakav je. Ono što smo mogli napraviti, smo napravili. Dalje u ostale investicije se ne može ići jer mi nismo niti vlasnici tog prostora'', rekao je Branimir Knez iz Čazmatransa Dalmacija.

Kninski gradonačelnik Marko Jelić voljan je poboljšati uvjete. No, pet milijuna kuna za novi kolodvor Grad Knin u proračunu nema. Pa su zasad moguće tek kozmetičke promjene.

''To možemo napraviti u par mjeseci, ali što se tiče ozbiljnijeg autobusnog kolodvora, to će morati čekati nekoliko godina dok financijska situacija ne bude bolja'', dodao je Jelić.

A dotad bi se u autobusima mogle izmijeniti generacije i generacije učenika.

''Drniš je malo mjesto, pa ima autobusni kolodvor, pa Gračac, ne mogu zamisliti. Pa ne treba tu biti zgrada od pet katova'', rekla je Jasna.

A čini se, od Nove godine neće biti ni ovog. Zbog neodrživosti poslovanja, sadašnji podzakupac kolodvora - raskida ugovor.

''S 1.1.2018. godine izlazimo iz najma tog prostora. Ta djelatnost kao takva u takvom gradu, koji je prometno izoliran, je nažalost neisplativa'', rekao je Knez.

Ako se ne javi novi podzakupac, pitanje je hoće li Kninjani uopće imati gdje kupiti karte. Jer kolodvor bi tako mogao doista postati parkiralištem i usputnom stanicom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene