Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud presudio

Varšavska ostaje gradilište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se izgradnja rampe u Varšavskoj čiji je investitor Grad Zagreb. Sud je odlučio da ondje nema nezakonitosti. Prilaz je i dalje blokiran. Policija čuva gradilište, građani ljutiti.

'Ma užas! Politika može što hoće! Postajemo ne policijska država nego fašistička država. Međutim svo ogorčenje je usmjereno na policiju, ali netko je toj policiji naredio da radi ovako kao što radi ', komentiraju prolaznici. Državno odvjetništvo u priopćenju javlja da je Ministarstvo kulture utvrdilo izvjesna odstupanja u dvorištu zgrade i na dijelu Varšavske ulice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 50-tak građana Građani spontano blokirali ulaz na gradilište Hoto grupe Slika nije dostupna Najavljeni novi prosvjedi 'Horvatinčić podigao zid pa balkoni stanara više nisu slobodni'

'S obzirom na činjenicu da je kriminalističko istraživanje koje je zatražio USKOK još u tijeku, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske dostavilo je spomenuto mišljenje Gradu Zagrebu, Gradonačelniku, Gradskoj skupštini grada Zagreba, Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva te Ministarstvu kulture radi daljnjeg postupanja sukladno njihovim zakonskim ovlastima i nadležnosti', stoji u priopćenju.

>> VIDEO: Aktivisti izvrijeđali SDP pa nastavili pred HDZ-om

HOTO grupa gradi punom parom. Šest etaža pod zemljom, sedam iznad. Ponavljaju da sve rade po zakonu. 'Hoto grupa kao potpuni legalista u ovom projektu gradi ovaj objekt u skladu sa glavnim projektom koji je sastavni dio potvrde glavnog projekta i od njega ne odstupamo ni milimetar', rekao je Goran Zadro, koordinator radova HOTO grupe.

Hrvatska udruga poslodavaca jučerašnje je prosvjede ocijenila je štetnima za ukupne gospodarske interese naše zemlje. Slično misli i ministar gospodarstva. 'Nakon dobivanja dozvola, koliko je izgubljenih milijuna u nemogućnosti da provede svoju poduzetničku aktivnost', rekao je Đuro Popijač, ministar gospodarstva. A gospodarska aktivnost HOTO grupe i Grada Zagreba se nastavlja. Baš kao i akcije prosvjednika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene