Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog njegova uspjeha

Varga o optužbama na svoj račun: 'To je nervoza u redovima HDZ-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Siniša Varga nazvao je u srijedu "nervozom u redovima HDZ-a" nove optužbe iz te stranke koja ga proziva da je 2013. godine, dok je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), samome sebi uputio na školovanje pet djelatnika HZZO-a, po kriteriju političkog nepotizma i svom osobnom afinitetu, i sve to platio iz zdravstvenog proračuna.

'To nije nikakav privatni studij, kako tvrdi HDZ, već studij zagrebačkog Medicinskog fakulteta. Svih petero zaposlenika, koji su poslani na edukaciju u HZZO-u su zaposleni u vrijeme HDZ-a, a jedini kriterij za njihovo slanje bila je njihova stručna kvalifikacija i poboljšanje upravljanja u sustavu zdravstva', rekao je Varga novinarima na predstavljanju rezultata Programa plus.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

Varga je ustvrdio da pokušaj stvaranja nove afere pokazuje kako je HDZ nervozan zbog uspjeha u uvođenju reda u sustav zdravstva u proteklih mjesec dana.

Isto smatra i za tvrdnje članova HDZ-ova Odbora za zdravstvo da se liste čekanja samo "kozmetički smanjuju" te da ne postoji plan za financijsku održivost zdravstvenog sustava.

'Varga je velemajstor u zloporabi položaja i ovlasti'

Nervoza vlada u redovima onih koji su crpili korist od dugih lista čekanja. Nezadovoljni su njihovim skraćivanjem - bilo iz političkih ili osobnih financijskih razloga, rekao je Varga.

Pacijenti, dodao je, osjećaju poboljšanje sustava, ne samo kroz Program plus, već i sve druge aktivnosti koje radimo.

I premijer Zoran Milanović je tijekom posjeta Jastrebarskom ocijenio da su prozivke iz redova HDZ-a pokušaj umanjivanja rezultata Programa plus.

"Ne znam ništa o toj optužbi, ali znam da Varga treba objaviti rezultate Programa plus za smanjenje liste čekanja što je izvanredna stvar, pa ga vjerojatno treba ušutkati", rekao je Milanović novinarima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene