Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Varga ne vjeruje u to

'Nema svađe u SDP-u, Milanović je itekako pokazao liderske sposobnosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su ga novinari pitali kako tumači Bladasarov javni poziv stranačkom vodstvu da nakon gubitka izbora podnese ostavku te sve češće informacije o sukobu unutar SDP-a, Varga je kazao kako u te sukobe ne vjeruje.

Ministar zdravlja, SDP-ovac Siniša Varga izjavio je u utorak kako ne vjeruje u svađu između SDP-ovog gradonačelnika Splita Ive Baldasara i vodstva stranke koje je pozvao da odstupi zbog gubitka izbora, te istaknuo da se u SDP-u poštuju demokratski procesi.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

"Ja ne vjerujem u tu svađu. Izbori su prošli, sad slijede stranačke konvencije. Vjerujem da je Zoran Milanović itekako pokazao da ima liderske sposobnosti. Predsjedništvo stranke će odlučiti kada će se održati konvencije. Demokratski procesi u SDP-u se poštuju i vrijedi jedan član - jedan glas", rekao je Varga u Slavonskom Brodu, gdje je u bolnici svečano otvorio angiosalu.

Nakon što su ga novinari pitali kako tumači Bladasarov javni poziv stranačkom vodstvu da nakon gubitka izbora podnese ostavku te sve češće informacije o sukobu unutar SDP-a, Varga je kazao kako u te sukobe ne vjeruje.

Ivo Baldasar u ponedjeljak je u Splitu izjavio da kompletno vodstvo SDP-a, uključujući predsjednika stranke Zorana Milanovića, mora dati ostavku, pripremiti stranku za što brže unutarstranačke izbore i tako dokazati da su zaista demokrati.

Nije se složio s Milanovićevim optužbama na račun HDZ-ove Domoljubne koalicije, koju je nazvao kriminalnom, špijunskom i proustaškom. "Ne slažem se s predsjednikom moje stranke koji je optužio drugu veliku stranku za neoustaštvo. To su teške riječi, iako ga razumijem zašto je bio izrevoltiran. No, takve su stvari u našoj državi opterećenoj gospodarskim problemima potpuno nepotrebne", rekao je Baldasar.

Za potpredsjednika Vlade, SDP-ovca Branka Grčića, iz Baldasara govori frustracija jer nije bio kandidat na izbornoj listi SDP-a.

Baldasarove riječi komentirala je i potpredsjednica stranke i Vlade Milanka Opačić. "Izbore nismo izgubili, nego su nam izbori i mogućnost da konstituiramo Vladu, ukradeni", kazala je Opačić te Baldasaru poručila da je, ako mu smeta komunikacija prema HDZ-u, pogriješio stranku i kako bi bilo bolje da onda tamo i ode. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene