Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljan odlukom

APEL BIVŠEG MINISTRA 'Programi moraju biti apolitični, a pacijenti na prvom mjestu svakog ministra'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar zdravalja, Siniša Varga održao je konferenciju za novinare, kako je sam kazao, povodom posljednjih poteza Vlade, odnosno ministra zdravlja, Daria Nakića i njihovog predizbornog obaćenja o ukidanju projekata SDP-ove vlade.

Bivši ministar zdravlja, Siniša Varga i njegov bivši pomoćnik doc. Korolija Marinić apeliraju vlasti da se nastave izvoditi programi 72 sata i Program plus. Varga kaže kako to moraju biti apolitični i stručni programi koji koriste pacijentima, a ne služiti kao dio politike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZBORNI RAZGOVORI Nakić i Varga odgovarali na pitanja o cijeni dopunskog zdravstvenog osiguranja Slika nije dostupna 15,8 milijuna kuna Hrvatske bolnice postaju bogatije za tri najmodernija uređaja

'Radi se o dva programa, prvenstveno Program plus koji ima gotovo beznačajni trošak na hrvatski zdravstveni sustav, a s druge strane program 72 sata koji nema niti lipe troška, smatram da je apsolutno neprimjereno da se ti programi ukidaju', kazao je bivši ministar zdravlja, Siniša Varga. 

Dodao je kako su ti programi osmišljeni prvenstveno u korist za pacijenata koji jedini moraju biti najvažnija stavka u donošenju politike svakog ministra zdravlja.

'Liste čekanja koje smo nasljedili iz HDZ-ove vlasti, naravno da se u recesijskim godinama nisu mogli adekvatno adresirati, no s poboljšavanjem gospodarske situacije, izlaskom iz riznice, prikupljen je dodatan broj stredstva od strane HZZO-a. Program Plus itekako ima smisla da dodatni termini budu na raspolaganju našim pacijentima kako bi se smanjile liste čekanja. Smatram da ima prostora da u Hrvatskoj ne postoje liste čekanja', rekao je Varga

Istaknuo je kako je program 72 sata započeo HDZ-ov ravnatelj bolnice Marko Turić, a program je SDP-ova vlada prepoznala kao dobar program kojeg treba proširiti.

'U 6 mjeseci koliko je zaživio program preko 2300 pacijenata su započeli s liječenjem. Ti programi moraju biti apolitični, ne smiju se percipirati kao HDZ-ov ili SDP-ov program. Oni su odobreni od struke. Politika svakog ministra zdravlja mora biti takva da pacijent bude na prvom mjestu. Stoga apeliram na ministra Nakića da nastavi s programom', poručio je Varga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene