Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grad Varaždin prvi u Hrvatskoj od ove školske godine u cijelosti provodi jednosmjensku nastavu u osnovnim školama.


Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok to je nazvao malom pedagoškom revolucijom jer je u svih sedam gradskih škola osiguran prostor i kadrovi za izvođenje nastave u jednoj smjeni.

Vezani članci Slijetanje automobila u kanal kod Varaždina Pijan sletio u kanal pa "parkirao" pod betonskim mostom, ozlijeđenog ga prevezli u bolnicu Prazna učionica, ilustracija Pojedine županije objavile nove odluke o načinu održavanja nastave: Dio učenika vraća se u klupe, a u nekima promjena neće biti

"Takav pedagoški standard Hrvatski sabor propisao je za cijelu Hrvatsku, no s odgodom do 2022., pa je Varaždin 15-ak godina ispred ostalih gradova u državi", istaknuo je danas gradonačelnik Čehok za obilježavanja početka nove školske godine u VII. osnovnoj školi.

U gradu s 3900 osnovnoškolaca, od kojih je 430 prvašića, što je za 30 manje nego prošle godine, učenici su raspoređeni u sedam osnovnih škola, u dogradnju i proširenje kojih je u prošle dvije godine uloženo 37 milijuna kuna.

"Nakon nastave učenici mogu birati žele li ostati u školi i baviti se različitim izvannastavnim aktivnostima. To bi znatno trebalo rasteretiti roditelje, što je i jedan od ciljeva jednosmjenske nastave", zaključio je gradonačelnik Čehok.