Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radimir Čačić dobio je sinoć na sastanku iza zatvorenih vrata upozorenje od predsjednika delegacije EU Paula Vandorena da je potrebno ubrzati restruktuiranje i privatizaciju brodogradilišta.


Vandoren i Čačić suglasili su se da treba ubrzati reviziju planova restrukturiranja i privatizacije brodogradilišta, kao i poboljšati ulagačku klimu u Hrvatskoj kako bi se potaknule inozemne investicije, priopćila je danas Delegacija Europske Unije Prema priopćenju, Čačić je informirao veleposlanika Vandorena o napretku koji je postigla Vlada u uklanjanju barijera stranim ulaganjima, a na koje su veleposlanici zemalja članica EU-a upozorili početkom godine.

Ostvaren je napredak u javnim nabavama, ubrzano je donošenje odluka na području oporezivanja i parafiskalnih nameta, kao i na promociji investicija, rekao je Čačić, prema priopćenju. Vandoren je osobito ustrajao na tome da Vlada bude što transparentnija u privlačenju stranih investitora i ponovio spremnost da pomogne u traženju zadovoljavajućih rješenja.

Vezani članci Radimir Čačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Radimir Čačić otkrio koga će predsjednik Milanović predložiti za čelo Vrhovnog suda Opća bolnica Varaždin uvela sustav zračne pošte - 9 Varaždinska bolnica ima novi sustav transporta uzoraka: "Nakon vađenja krvi, ona dolazi u laboratorij za 25 do 31 sekunde"

>> Vlada dala jamstva za Uljanik

Čačić je također izvijestio Vandorena o zakonskim promjenama koje se tiču rudarstva i koncesija, navodi se u priopćenju. Što se tiče privatizacije brodogradilišta, Vandoren i Čačić su se složili da je potrebno ubrzati reviziju planova restrukturiranja i privatizacije brodogradilišta. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.