Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Problem brodogradilišta bio je i jedna od tema razgovora šefa delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paula Vandorena u Rijeci s predstavnicima Grada i Županije.


Na sastanku s Upravom 3. maja i predstavnicima sindikata Paul Vandoren je kazao kako planove restrukturiranja tog brodogradilišta trenutačno pregledava i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, ali i Bruxelles te kako se nada da 3. maj, ali i ostala brodogradilišta u Hrvatskoj imaju budućnost.

Vezani članci Slika nije dostupna Vlada spašava brodogradilišta, od danas ste zaduženiji za još 400 kn! Slika nije dostupna Sindikat metalaca: 'Možete zamisliti što možemo napraviti u 3. maju'

>> Brodosplit: Ostanu li bez posla, prosvjedovat će cijeli Split

>> Austrijska tvrtka ukrala program restrukturiranja 3. maja?

'Znamo da je još nekoliko ponuda pristiglo za druga brodogradilišta. Sigurni smo da Vlada sada pokušava što je moguće prije analizirati te ponude i nadam se da će što prije donijeti i konačne procjene tih planova restrukturiranja', istaknuo je Paul Vandoren. Predsjednik uprave 3. maja Edi Kučan zadovoljan je razgovorima s Vandorenom. 'Pokazao je veliko razumijevanje i ovaj razgovor je koristan za sve strane i očekujem zbilja puno od njega', zaključio je Kučan.