Valamar (Foto: Igor Soban/PIXSELL)
Valamar (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Foto:Igor Soban/PIXSELL

Valamar se na Danu investitora pohvalio da će zaposliti 6600 djelatnika te da svima jamči minimalna neto primanja od 5000 do 7500 kuna.


Portfelj Valamara danas broji 33 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta u šest destinacija. Prosječni rast operativne zarade i vrijednosti poduzeća u posljednje tri godine iznosio je oko 30 posto godišnje. Valamar je danas među deset najvećih poduzeća u Hrvatskoj prema tržišnoj kapitalizaciji, veliki je izvoznik i značajan partner hrvatskom gospodarstvu.

Vezani članci Žičara (Foto: Dnevnik.hr) Nekadašnji velebni kompleks, perjanicu hrvatskog turizma, pokušali su prodati čak 17 puta u pet godina Hrvatsko tržište rada (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Nezaposleno 158.000 ljudi, a poslodavci traže radnike izvan zemlje: ''Struktura obrazovanja i potrebe tržišta nisu u skladu''

''U proteklom je razdoblju Valamar Riviera ostvarila značajan rast vrijednosti za investitore, prosječno više od 30 posto godišnje, uz dividendni prinos od oko 2 posto. Naša nova strategija brenda i razvoja usmjerena je na nastavak uspješnog rasta prema Valamarovoj formuli ulaganja u djelatnike, proizvode i destinacije, vodeći brigu o održivom i društveno odgovornom poslovanju. Do kraja godine predstavit ćemo strategiju razvoja do 2022. kojom ćemo nastaviti inovativno i odgovorno razvijati Valamar i hrvatski turizam'', istaknuo je predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin, piše Jutarnji.hr.

Tvrde da će ove godine zaposliti 6.600 djelatnika te je, prema nedavnom istraživanju percepcije najboljih poslodavaca, danas prvi u hrvatskom turizmu i među najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj. Od travnja ove godine svim zaposlenima jamče minimalna neto primanja od 5000 do 7500 kuna.

Inače, Valamar je u turistički portfelj uložio više od četiri milijarde kuna, a samo u posljednje dvije godine 1,6 milijardi kuna. Napravljeno je više značajnih iskoraka pri razvoju proizvoda s ciljem stvaranja novih standarda odmora i repozicioniranja portfelja prema gostima više platežne moći.