Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i slovenski predsjednik Borut Pahor danas su u Zagrebu domaćini summita zemalja jugoistočne Europe.


Kako i priliči zajedničkoj suradnji Hrvatske i Slovenije u organizaciji ovog summita, upriličen je i tematski svečani ručak naziva 'Hrvatska na stolu, Slovenija u čaši'.

Za predjelo je tako uzvanicima serviran rižoto sa škampima i tartufima, nakon čega je uslijedila krem juha od buče s bučinim sjemenkama.

Vezani članci Inicijativa triju mora (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Inicijativa triju mora: "Ne želimo birokraciju, tajništvo i sjedište, nego konkretne projekte" Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor (Foto: Dnevnik.hr) Grabar-Kitarović i Pahor složni: "Moramo održavati dobrosusjedske odnose"

'OVI PROSTORI SU PONOVNO U FOKUSU SAD-a' Evo što se očekuje od Hrvatske

Za glavno jelo bio je file jadranske ribe u mediteranskim začinima te salata od komorača.

Desert je bio mousse od kestena i čokolade. Uz jelo su se posluživale tri vrste vina: Chardonnay, Cabernet Sauvignon te deserno vino Kraljevina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook