Pod ruševinama Crkve svetog Nikole u Žažini kod Lekenika spasioci su nakon više od sedam sati potrage pronašli tijelo muškarca. U trenutku potresa u crkvi su se nalazile 4 osobe. Tri su se uspjele spasiti dok je unatoč nadljuskim naporima spasioca jedan muškarac preminuo.

Galerija Urušila se crkva u Lekeniku Lekenik Domagoj Mikić +4 Ivica Perović, načelnik Općine Lekenik

Nakon više od sedam sati potrage, spasioci su pronašli tijelo muškarca usred ruševina crkve svetog Nikole u Žažini kod Lekenika.

Vezani članci Potres u Sisku VIDEO Dosad neobjavljena snimka rušenja zvonika katedrale i ograde mosta u Sisku Prometna nesreća, ilustracija Policija objavila detalje prometne nesreće koja se dogodila u nedjelju u Žažini. Smrtno stradao 73-godišnji muškarac

Nažalost, nesretni muškarac je preminuo, a tri osobe koje su se također našle u crkvi usred potresa, lakše su ozlijeđene. 

Tri osobe lakše ozlijeđene

Tjekom potrage se iz Žažine prethodno javio reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"Loše vijesti dolaze iz Žažine. U trenutku potresa u crkvi su se nalazile četiri osobe, a za jednom se još traga. Za muškarcem tragaju vatrogasci, HGSS-ovci te potražni psi", kazao je Mikić.

Načelnik općine Lekenik Ivica Perović kazao je kako je izuzetno teška situacija na cijelom području općine. 

"Tri osobe su spašene s lakšim ozljedama. Radimo sve da pronađemo gospodina koji se zatekao s ozljedama", kazao je načelnik tijekom potrage. 

Objasnio je kako se urušio svod te kompletan krov i toranj.

"Postoji opasnost da se ugroze životi i onih koji spašavaju ovaj život", kazao je Perović.

 

"Vjerujem da će operacija potrajati još nekoliko sati", kazao je. 

Na teren je stigao i bager koji raščišćava ruševine.  Planiraju se srušiti vanjski zidovi crkve, a tada bi vatrogasci trebali krenuti u potragu za muškarcem. 

Ubrzo su pred crkvu stigli i HGSS-ovci s potražnim psima.

Kako doznajemo, svirač crkvenih orgulja ostao je zarobljen pod ruševinama 15 metara visokog tornja koji se u potresu odlomio i propao u unutrašnjost crkve.

Usred potrage dogodio se novi potres. Pripadnici HGSS-a i potražni psi u trenutku novog potresa bili su u crkvi te su nakratko morali izači. Kako bi se potraga nastavila, bageri ruše dijelove crkve. 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju