Pod ruševinama Crkve svetog Nikole u Žažini kod Lekenika spasioci su nakon više od sedam sati potrage pronašli tijelo muškarca. U trenutku potresa u crkvi su se nalazile 4 osobe. Tri su se uspjele spasiti dok je unatoč nadljuskim naporima spasioca jedan muškarac preminuo.

Galerija


Nakon više od sedam sati potrage, spasioci su pronašli tijelo muškarca usred ruševina crkve svetog Nikole u Žažini kod Lekenika.

Vezani članci Novi potres kod Petrinje Tlo ponovno podrhtava na Banovini: "Zdrmalo nas, kuća malo poskočila, nije dugo - da nas podsjeti" Građani očajni zbog spore obnove Banovine - 3 Banovina tri mjeseca nakon potresa ne vidi napredak, stanovnici u suzama: "Na što liči naš grad... i nitko se ne bori za njega"

Nažalost, nesretni muškarac je preminuo, a tri osobe koje su se također našle u crkvi usred potresa, lakše su ozlijeđene. 

Tri osobe lakše ozlijeđene

Tjekom potrage se iz Žažine prethodno javio reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"Loše vijesti dolaze iz Žažine. U trenutku potresa u crkvi su se nalazile četiri osobe, a za jednom se još traga. Za muškarcem tragaju vatrogasci, HGSS-ovci te potražni psi", kazao je Mikić.

Načelnik općine Lekenik Ivica Perović kazao je kako je izuzetno teška situacija na cijelom području općine. 

"Tri osobe su spašene s lakšim ozljedama. Radimo sve da pronađemo gospodina koji se zatekao s ozljedama", kazao je načelnik tijekom potrage. 

Objasnio je kako se urušio svod te kompletan krov i toranj.

"Postoji opasnost da se ugroze životi i onih koji spašavaju ovaj život", kazao je Perović.

 

"Vjerujem da će operacija potrajati još nekoliko sati", kazao je. 

Na teren je stigao i bager koji raščišćava ruševine.  Planiraju se srušiti vanjski zidovi crkve, a tada bi vatrogasci trebali krenuti u potragu za muškarcem. 

Ubrzo su pred crkvu stigli i HGSS-ovci s potražnim psima.

Kako doznajemo, svirač crkvenih orgulja ostao je zarobljen pod ruševinama 15 metara visokog tornja koji se u potresu odlomio i propao u unutrašnjost crkve.

Usred potrage dogodio se novi potres. Pripadnici HGSS-a i potražni psi u trenutku novog potresa bili su u crkvi te su nakratko morali izači. Kako bi se potraga nastavila, bageri ruše dijelove crkve. 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju