Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krumpiri, jagode, kukuruz....

Uzgajivači očajni: Preko noći NESTAJU tone plodova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa sezonom sazrijevanja voća i povrća ove godine počele su masovne krađe cijelih uroda. Preko noći nestaju cijele plantaže, odvoze se na tone plodova, i to na svim stranama Hrvatske. Pokradeni uzgajivači su očajni.

Stjepanu Konosiću su noću pobrali tonu krumpira. Rasplakao sam se pa sam išao najprije kod lovca, ja sam mislio da su to divlje svinje napravile. Onda sam našao vile u travi, to su bile divlje svinje na dvije noge', kazao je.

Pročitajte i ovo Tržnica Dolac - 1 Udar na budžet Cijene voća i povrća eksplodirale: Nekima je cijena u mjesec dana porasla i više od 50 posto Ilustracija dovršeno krim istraživanje Lopovi u vlaku prijetili nožem maloljetniku i uzeli mu 10 eura, uhićeni su

Ivani Nežmahen su odnijeli 200 kilograma jagoda. 'Čujte, vidite i sami da sam u crnini, pokapala sam brata toga dana i izgleda da me netko baš prati. Mislim, ti berači su znali da me nema', požalila se. Franji Držaniću su ove godine odvezli 40.000 kuna krumpira i luka. 'Prošle godine sam imao pet policijskih zapisnika koji meni ništa ne vrijede', kazao je.

>>
Split: Iz muzeja ukradeni drevni olovni sarkofazi

Policija još nije našla Stjepanove krumpire, ali Ivanine jagode jest. 'Oni su dobili eventualno prekršajnu prijavu, a mene su uputili da privatno tužim, a da sad ja dajem teško stečeni novac odvjetnicima i da se godinama tužim, to nema svrhe', kazala je Ivana.

Kako se zaštiti od lopova – Ivana je imala više prijedloga .' Da to ogradim s električnim pasačem za stoku. Mislim, sve su to dodatna ulaganja, to se meni ne isplati', kazala je.

Pogotovo ne Stjepanu, koji ima mnogo parcela. 'Kradu mi pečenice i kuukuruz, a ja poberem ono što mi ostane', kazao je kroz smijeh.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene