Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slobodan Uzleac, potpredsjednik Vlade i član SDSS-a komentirao je potpisivanje peticije 100 prognaničkih udruženja Srba iz Hrvatske. Rekao je kako ima razumijevanja za njihove nevolje.


'Imam razumijevanja za nevolje tih ljudi. Radi se o tome da je eto već šesnaesta godina traje, a mnogi od njih žive u krajnje nepovoljnim okolnostima, a najteže je naravno onima koji žive u kolektivnim izbjegličkim centrima', rekao nam je Uzelac.

Vezani članci Boris Miletić Nove reakcije na jezivi transparent: "Sramota koju gledamo je logičan slijed kukavičke i opasne politike toleriranja nasilja i dodvoravanja radikalima" Slika nije dostupna Izbjegli Srbi traže blokadu ulaska Hrvatske u EU

>> Srbi potpisali peticiju: Hrvatska nam krši ljudska prava

'Da je stanje ozbiljno, govori i riješenost Hrvatske da u suradnji s Republikom Srbijom i međunarodnom zajednicom, organizira predstojeću donatorsku konferenciju, koja bi trebala pomoći rješavanju tih problema', naglasio je.

U takvoj situaciji sasvim je razumljivo da ljudi javno iskazuju svoje nevolje i svoje zahtjeve, ističe Uzelac. Na pitanje mogu li njihovi zahtjevi zakomplicirati stanje u Hrvatskoj, Uzelac kaže da on to ne zna. 'Mi smo previše svjesni te situacije s jedne strane, a s druge strane upravo hrvatski europski put, može pomoći da se brže i kvalitetnije riješe slični, pa i taj problem', zaključio je Uzelac.