Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže pomoć od parlamenta

Izbjegli Srbi traže blokadu ulaska Hrvatske u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici 100 prognaničkih udruženja Srba iz Hrvatske predat će danas 45 tisuća potpisa građana na peticiji za poštivanje ljudskih prava i rješavanje imovinskih prava prognanih Srba.

Potpise će predati predsjednici srpske Skupštine Slavici Đukić Dejanović, javlja RTS. Svoj primjerak peticije već je dobio predsjednik Boris Tadić, a sljedećih dana bit će uručen i premijeru Mirku Cvetkoviću. Najavljuju da će peticiju poslati i svim najvišim tijelima Europske unije, te veleposlanstvima SAD-a, Kine i Rusije.

Pročitajte i ovo Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 5 Pokrenuta peticija Građevinskim radovima oštetili im kuće, građani su očajni: "Boravak u Zvijezdi je postao nemoguć i nesiguran" Vladimir Putin Prema RIA-i Ako joj se zaplijeni imovina, uzvratit će istom mjerom: Rusija na raspolaganju ima 288 milijardi dolara imovine!

Osim peticije Đukić Dejanović će primiti i prijedlog rezolucije o poštovanju prava Srba prognanih iz Hrvatske kojom traže od parlamenta da utvrdi kako im Hrvatska krši ljudska prava, kao i prava svih Srba porijeklom iz Hrvatske koji u Hrvatskoj posjeduju imovinu.

Potpredsjednik hrvatske Vlade Slobodan Uzelac (SDSS) je pak poručio kako ima razumijevanja za probleme prognanih Srba, no da jće upravo ulazak Hrvatske u EU ubrzati rješavanje njihovih problema i statusa.

>> Uzelac: Imam razumijevanja za probleme prognanih Srba

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene