Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stopa anketne nezaposlenosti u Hrvatskoj je u prvom tromjesečju ove godine iznosila 16,4 posto, što je za 2,1 posto veća stopa nego u istom razdoblju prošle godine.


Rezultati su to Ankete o radnoj snazi Državnog zavoda za statistiku.

>> I oni su otišli: Hrvatsku u 3 godine napustio grad veličine Vinkovaca!

Vezani članci Krpelj, ilustracija Opasni nametnici koji vrebaju iz zelenila: Epidemiologinja otkrila na što treba posebno paziti i koji od njih mogu uzrokovati teške bolesti Lokalni izbori, ilustracija Kako će se glasati u drugom krugu i kome ide konačna pobjeda u četiri velika grada? Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivne projekcije

U odnosu na zadnje tromjesečje prošle godine stopa nezaposlenosti veća je za 2,5 posto. Prema Anketi o radnoj snazi, koja se temelji na metodologiji Međunarodne organizacije rada, u prvom je tromjesečju ove godine u Hrvatskoj bilo 273 tisuće nezaposlenih, što je 27 tisuća više nego u prvom tromjesečju lani, a 35 tisuća više nego u četvrtom tromjesečju 2011.

Anketa o radnoj snazi pokazala je i kako je u prvom tromjesečju ove godine bilo nezaposleno 165 tisuća muškaraca (17 posto), u odnosu na isto razdoblje prošle godine kad ih je bilo 139 tisuća (14,9 posto). Kod žena je stopa nezaposlenosti u prvom tromjesečju ove godine iznosila 15,7 posto (117 tisuća), dok je lani u istom periodu ona bila 13,6 posto (107 tisuća).

Što se stope registrirane nezaposlenosti tiče, prema posljednjim podacima Državnog zavoda za statistiku za mjesec lipanj ove godine, ona je iznosila 17,3 posto.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.