PR
PR Foto: PR

U mjesecu voća i povrća Studenac predstavlja OPG-ove koji ljubavlju i predanim radom opskrbljuju kućanstva plodovima vrhunske kvalitete.


Voće i povrće temelji su zdrave prehrane, a toplije vrijeme sa sobom donosi mnogobrojne, mnogima omiljene plodove prirode.

S obzirom na to da prepoznaje važnost promicanja brige o zdravlju i zdrave prehrane, zdravih i kvalitetnih namirnica, ali i pružanja podrške domaćim proizvođačima, u Studencu je lipanj mjesec voća i povrća provjerene kvalitete!

Već godinama na policama vodećeg maloprodajnog trgovačkog lanca na Jadranu mogu se pronaći plodovi malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz raznih dijelova Hrvatske.

Upravo u lipnju, mjesecu voća i povrća, želja Studenca bila je predstaviti vlasnike OPG-ova koji se poljoprivredom bave iz ljubavi prema prirodi i radi suživota s prirodom, a zajednička im je i suradnja s glavnim maloprodajnim lancem Jadrana.

Temelji zdrave prehrane

Zahvaljujući OPG-u Joze Kešine iz Metkovića, na police Studenca već posljednjih sedam godina stižu razne vrste kvalitetnog povrća, među kojima i kraljica nutrijenata – blitva.

„Blitva je svakako među najtraženijim povrćem koje uzgajamo, što nam je iznimno drago jer znamo da nudimo kvalitetno, s ljubavlju uzgajano povrće, korisno za zdravlje“, rekao je Jozo Kešina.

PR PR Foto: PR

Među ostalim rado biranim proizvodima njegova OPG-a koji redovito stižu na police Studenca je i zelena salata, ali i voće, poput šipka i mandarina.

„Šipak i mandarina omiljene su vrste u Dalmaciji pa su tako i vrlo traženo sezonsko voće. Već se godinama bavimo voćarstvom i sretni smo što kupcima donosimo prepoznatljivo dalmatinsko voće“, zaključio je Kešina.

Vrhunsko i ukusno voće

Milenko Franić svoje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo pokrenuo je prije više od 12 godina u Vrgorcu. Više od pola vijeka svojeg OPG-a surađuje sa Studencem. Bavi se pretežno voćarstvom, a plodovi njegovih voćnjaka redovito se mogu pronaći na policama Studenac marketa.

„Bavimo se uzgojem breskvi, nektarina, stolnog grožđa – bijelog i crnog – te šljiva, krušaka i jabuka. Ipak, među popularnijim sezonskim voćem istaknuli bismo nektarine“, kazao je Milenko Franić.

Govoreći o svojoj suradnji sa Studencem, ističe kako je iznimno zadovoljan i sretan što njegovi plodovi na police dolaze svježi.

„Da bi voće ostalo svježe, iznimno je važna pohrana i, u tom smislu, oduševljava me suradnja sa Studencem jer mnogo pažnje ulažu upravo u održavanje naših proizvoda svježima, kako pakiranjem tako i rashladnim sustavom. Iz godine u godinu vidljivi su napredak i ulaganje upravo u način pohrane“, izjavio je Franić.

Ulaganje u održivost OPG-ova

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva sa sobom nose mnoge izazove. Goran Poljak, vlasnik OPG-a iz Sinja, u poljoprivredi se našao nastavivši obiteljski posao, a stabilnost koju mu pruža suradnja s vodećim maloprodajnim lancem na Jadranu istaknuo je kao veliku prednost svojeg rada.

PR PR Foto: PR

„Zahvaljujući dugoročnoj suradnji, ne moram se brinuti za plasman svojih proizvoda, kao ni za zapošljavanje radnika koji povremeno pomažu. Više od sedam godina surađujemo sa Studencem i redovito isporučujemo različito povrće, uglavnom krumpir, kupus, kelj i tikvice. Upravo takve stabilne i dugoročne suradnje domaće OPG-ove održavaju živima i pomažu njihovu razvoju, a istodobno kupcima osiguravaju vrhunske domaće namirnice“, rekao je Poljak.

Kušaj domaće u Studencu

Pružajući potporu svojim partnerima proizvođačima, Studenac je odlučan u promociji domaćih proizvoda provjerene kvalitete. Želja je tvrtke podržati hrvatsko gospodarstvo, a istodobno svojim kupcima omogućiti ukusne proizvode provjerene kvalitete.

Ljubav i trud uloženi u uzgoj plodova daju posebnost proizvodima odabranih OPG-ova, a tijekom lipnja kupce Studenca očekuju mnogobrojne pogodnosti i akcijske cijene zdravih domaćih plodova.

Stoga svratite u obližnji Studenac i kušajte domaće, kušajte kvalitetno!


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju