Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz pomoć fondova EU

NOVA PRILIKA ZA NEZAPOSLENE Sve što trebate biti je - žena bez posla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz pomoć novca iz europskih fondova, točnije sa 60 milijuna kuna, mogu dobiti posao na šest mjeseci. Riječ je o poslovima ispomoći u kućama odnosno o pomaganju starijim i nemoćnim osobama.

Matea i Vesna bez posla su već neko vrijeme. Država im sada daje novu priliku kroz program aktiviranja žena u lokalnoj zajednici. Radit će kao ispomoć starijim osobama. 'Ja nemam previše radnog iskustva i ljudi to jako gledaju, ja sam jako mlada, nemam 20 godina u nekoj tvrtci, tako da znači ovo dosta', rekla je korisnica programa, Matea Brkanac.

Pročitajte i ovo Konobar Nitko neće? Ugostitelj konobarima nudi plaću od 11.000 eura: "Nema radne snage" Ilustracija Proricanje sudbine Poslodavci krenuli dalje od životopisa: Za odluku o zapošljavanju potrebna je i potvrda gatara i feng shui majstora

'Otići u apoteku, otići u dućan, kod doktorice po uputnicu, možda pomoć u neakvim kućanskim poslovima, možda samo društvo, ispunjavat križaljku, gledat seriju, vidjet ćemo', kazala je korisnica programa Vesna Bušljeta.

Država će ih uz pomoć EU novca zaposliti na 6 mjeseci, a mjesečno će dobivati oko 3 tisuće kuna. 'Očekujem novu poslovnu priliku, novo životno iskustvo, neka nova poznanstva', rekla je Matea Brkanac.

'Najgora opcija je da čovjek sjedi doma i ne radi ništa, na kraju krajeva steknete neke vještine kad volontirate', kazala je Vesna Bušljeta.

U programu će biti obuhvaćeno oko 2500 žena, a iz Europskog socijalnog fonda za program je osigurano 60 milijuna i 600 tisuća kuna.

'Sredstva će biti najviše korištena u županijama koje su detektirane kao županije koje su najsiromašnije i ja sam sigurna da će to u ovom kratkom periodu doprinijeti boljitku života svih nas', pojasnila je ministrica rada i mirovinskog sustava, Nada Šikić.

Da bi se uključilo u program ne treba podnositi nikakvu posebnu prijavu - dovoljno je, kažu u Zavodu za zapošljavanje, biti nezaposlena žena. Najveći odaziv ova mjera zasad ima u Vukovarsko - srijemskoj županiji. Za dobivanje posla nisu potrebne posebne kvalifikacije, tek želja za pružanje pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene