Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečanost u Vukovaru

'Uz ogroman napor i odricanje položili smo ispit'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središnja proslava Dana državnosti održala se u Vukovaru. Tamo je poslijepodne stigao i cijeli državni vrh, a održana je i svečana promocija hrvatskih vojnih kadeta.

Spomenom na one koji su sve izgubili u borbi za hrvatsku državnost počela je svečanost u Vukovaru. Na spomen-obilježju na mjestu masovne grobnice na Ovčari položili su vijence i zapalili svijeće predsjednik, predstavnici Sabora i Vlade.

Pročitajte i ovo Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču Pronađeni posmrtni ostatci u Bogdanovcima, ilustracija Očevid u tijeku U okolici Vukovara pronađeni posmrtni ostatci stradalih u Domovinskom ratu

Na središnjoj svečanosti vrhovni zapovjednik oružanih snaga postrojio je nove naraštaje hrvatskih vojnika, časnika i dočasnika školovanih na vojnom učilištu 'Petar Zrinski'.
'Želim istaknuti da su pripadnici oružanih snaga, muškarci i žene koji sudjeluju u misijama širom svijeta, koji provode integracijske aktivnosti u NATO te zadaće u zemlji, školovani upravo u vojnom učilištu Petar Zrinski', rekao je general bojnik Mirko Šundov, ravnatelj vojnog učilišta 'Petar Zrinski'.

356 vojnika svečanu promociju imalo je u vojarni legendarne 204. vukovarske brigade. 'U nedavnoj prošlosti oružane snage su se našle pred teškim ispitom: Obraniti našu domovinu i očuvati hrvatsku državnost. Uz ogroman napor odricanje i stradanje, položili smo taj ispit', rekao je general zbora Josip Lucić, načelnik glavnog stožera OSRH.

'Ni ovoga blagdana ni ovakvih svečanih velikih događaja ne bi bilo bez goleme žrtve hrvatskih branitelja, koji su nas sanjajući i stvarajući slobodnu i demokratsku jedinu Hrvatsku zadužili i obvezali da svoje snage i svoje ciljeve usmjerimo prema najvišim standardima', rekao je ministar obrane Branko Vukelić. A sada su, na Dan hrvatske državnosti, iz hrvatske vojne škole izrasle nove generacije spremne da u bilo kojem trenutku, ako zatreba, opet stanu u obranu domovine.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene