Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za one koji strahuju da će im iduća godina biti krizna zagrebački nadbiskup Josip Bozanić poručuje da ne moraju brinuti. Za Novu TV prokomentirao je najavljenu gospodarsku krizu. Vjernicima poručuje neka mole.


Zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić predvodio je misno slavlje u kapelici Kaznionice u Lepoglavi, u sjećanje na 57 godina od izlaska kardinala Alojzija Stepinca iz lepoglavske Kaznionice i prelaska u kućni pritvor u Krašić, te u prigodi 110. obljetnice Stepinčeva rođenja i 10. obljetnice njegove beatifikacije.

Vezani članci Misav Bago, Marija Miholjek i Saša Kopljar Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV otkrilo koliko se građani boje krize: Muškarci manje zabrinuti, nezaposleni neće tražiti posao... Dragan Čović Čelnici 12 stranaka iz BiH pozvali međunarodnu zajednicu da spriječi nasilje: "Zabrinuti smo..."

Na euharistijskom slavlju u Kaznionici u Lepoglavi okupilo se stotinjak zatvorenika te članova Uprave zatvora. 

' 'U tebe se gospodine uzdam' poruka je kardinala Alojzija Stepinca, koju sam danas ponovio zatvorenicima, jer ako se otvore Bogu i ako se nađu s Bogom, to im nitko ne može oduzeti', rekao je nakon mise nadbiskup Bozanić, istaknuvši uvjerenje da se zatvorenici po izlasku iz zatvora mogu promijeniti.

Nakon euharistijskog slavlja u kapelici lepoglavske Kaznionice služena je i sveta misa u župnoj Crkvi Blažene Djevice Marije, čime je simbolično završeno obilježavanje 10. obljetnice proglašenja kardinala Stepinca blaženim.

'Kardinal Stepinac trpio je u lepoglavskoj Kaznionici i njegovo trpljenje ostavilo je dubok trag u ovoj župi i mjestu. On je svojom nazočnošću i trpljenjem sazvao božji blagoslov, ne samo na ovo mjesto, već na čitavu Hrvatsku', istaknuo je u propovijedi nadbiskup Bozanić.

U skopu Stepinčevih obljetnica u petak, 5. prosinca, u Lepoglavi je održan i znanstveni skup pod nazivom 'Kardinal Alojzije Stepinac svjedok vremena i vizionar za treće tisućljeće', na kojem je jednoglasno usvojena Izjava kojom se poziva Vladu Republike Hrvatske da omogući reviziju političkog procesa kojeg su jugokomunističke vlasti nakon 1945. vodile protiv tadašnjeg zagrebačkog nadbiskupa kardinala Alojzija Stepinca, kao i revizije procesa protiv više stotina svećenika i hrvatskih domoljuba koji su živjeli i sanjali samo jedan san - slobodnu hrvatsku državu.

Kardinal Bozanića na zamolbu novinara nakon mise za komentar 'nadolazeće gospodarske krize' rekao je kako bi se o toj temi dalo puno govoriti, no, na drugim mjestima.

Vjernicima je poručio da im Bog pruža nadu, te da oni koji su s Bogom, ne trebaju strahovati.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju