Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Već sljedeće školske godine zdravstveni bi odgoj mogao u modularnom obliku nastave ući u hrvatski obrazovni sustav.


Najranije 2013. godine trebao bi postati redovni predmet u školama. Plan je u Rijeci predstavio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Vezani članci Barbara Štrbac Nastavak školske godine za većinu učenika počinje na daljinu: Donosimo detaljan pregled stanja po županijama Škola uz koronu, ilustracija Od ponedjeljka 16 županija mijenja način održavanja nastave: Ima i onih u kojima će se nastaviti fizički odlaziti u školu

Cilj zdravstvenog odgoja je, kaže, približiti učenicima zdrav način života, kvalitetnu prehranu i više kretanja, a udaljiti ih od alkohola, cigareta i droga, te spriječiti neželjene učeničke trudnoće.

>> GROZD za dva programa zdravstvenog odgoja u školama

'Cilj zdravstvenog odgoja je da omogući da se od osnovne škole recimo od sedmog razreda ako bi to bio izborni predmet mijenjaju zdravstvene navike što znači prevenciju debljine, prevenciju bolesti srca i krvožilnog sustava, bolesti ovisnosti', rekao je Jovanović.

'Zdravstveni odgoj nije seksualni odgoj, svi koji tako kažu varaju ljude, seksualni odgoj je samo jedna nastavna cjelina u okviru zdravstvenog odgoja', kazao je također ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas u Rijeci, na tribini SDP-a posvećenoj toj temi.

Udruga roditelja Grozd - negoduje. Ne želi jedinstven program zdravstvenog odgoja u školama. Traže dva programa između kojih će roditelji moći odabrati pravi za svoje dijete. Kao pobjednike prethodnog natječaja, traže da ih se uključi u izradu programa. /M.B./T.Š./Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.