Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović u posjetu zadarskim otocima

Josipović: Uvjeren sam da će hrvatski otoci biti motor razvoja hrvatskog gospodarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović u obilasku zadarskih otoka poslušao je konkretne prijedloge otočana kako unaprijediti otočni život, a sudjelovao je i na sjednici proširenog vijeća Otočnog sabora.

Nakon obilaska mjesta Sali na Dugom Otoku predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će i otok Iž. Poslušavši konkretne prijedloge otočana kako unaprijediti otočni život, u prvom redu gospodarstvo, te razviti znanost, turizam i ostale otočke potencijale, Josipović je ocijenio da hrvatska država dosada nije najbolje koristila sve mogućnosti koje pružaju hrvatski otoci.

Pohvalio je rad Otočnoga sabora koji pokušavaju pokrenuti stvari s mrtve točke. Govoreći o depopulaciji, odnosno smanjivanju broja stanovnika i 'nestanku života' na hrvatskim otocima, Josipović je kazao kako nije moguće jednostavno riješiti taj problem, a da se ne rješavaju istodobno i pitanje gospodarstva, kulture i općenito života na otocima.

Pročitajte i ovo Otočić Galešnjak u Pašmanskom kanalu Katastrofa Otočić s razglednice na meti bespravne gradnje: Netko uz obalu Galešnjaka gradi pristanište Ilustracija Potrošnja i investicije Što se događa s hrvatskim gospodarstvom? Objavljeni novi podaci o BDP-u

>>VELIKI PROJEKT splitskog liječnika: Brod-bolnica za hrvatske otoke

Dodao je kako se nada da će Vlada, ministarstva i tijela državne uprave prihvatiti barem neke od prijedloga Otočnog sabora, i pokušati ih ostvariti.

Izrazio je uvjerenje da će hrvatski otoci možda biti i motor razvoja hrvatskoga gospodarstva, ako budu privlačni domaćim i stranim investitorima. Nakon sjednice Otočnoga sabora posjetio je tvornicu Mardešić iz Sali te obližnji Park prirode Telašćica na Dugom otoku.

Nakon Dugog otoka predsjednik Josipović posjetit će otok Iž, gdje će u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla nazočiti predstavljanju multimedijske monografije „Glagoljaško pučko crkveno pjevanje Zadarske nadbiskupije - Veli Iž“. Obilazak zadarskih otoka završit će posjetom Domu kulture i Muzeju otoka Iža. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene