Nakon više od godinu dana pojave raznih opskrbljivača električnom energijom provjerili smo koliko građani zapravo znaju o njima i neki su nam čak otkrili negativna iskustva zbog kojih više nikome ne otvaraju vrata


Na hrvatskom tržištu trenutno je prisutno dvadesetak opskrbljivača električnom energijom, od kojih je deset aktivno, a svega pet specijalizirano za kućanstva. Provjerili smo znaju li naši građani više o spomenutim ponuđačima električne energije te koliko su informirani o njihovim ponudama i navodnim nižim cijenama.

Vezani članci Cijene hrane na tržnici - 1 Vlada sprema mjere, a građani strahuju od inflacije: ''Navikneš se kao magare na batine. Sramota je što nam rade'' Obitelj Sruk s reporterom Provjerenog (Foto: Provjereno) U četiri godine za struju platili 45.000 kuna, a nemaju čak ni TV

Konkurencija na tržištu donijela je mnogo pogodnosti korisnicima, no također i sve veću borbu za svakog novog kupca, uslijed čega pojedini prodajni agenti, čini se, nude potpisivanje novih ugovora bez da korisniku detaljno predstave o čemu se radi. U video prilogu o negativnim iskustvima i napadnim pristupima opskrbljivača električnom energijom ispričali su nam slučajni prolaznici koji će sljedeći put pripaziti koga puštaju u kuću.

Sve veći broj igrača na tržištu električnom energijom doprinosi zdravoj tržišnoj utakmici te na kraju rezultira sve boljim uslugama i sve nižim cijenama.

 

Iako je određeni postotak građana odlučilo isprobati ponude drugih opskrbljivača energije, većina je prema njima još uvijek skeptična, bilo zbog malih razlika u uštedama ili pak navodnim nerealnim ponudama.

Nepovjerenje prema drugim opskrbljivačima među građanima se stvorilo i radi napadnog pristupa ili negativnih iskustva poznanika ili prijatelja. Stoga, informacije prvenstveno tražite na službenim stranicama opskrbljivača ili ih zatražite pozivom na njihov službeni telefon. Budite oprezni kod davanja osobnih dokumenata te prije potpisivanja bilo kojeg papira, pa tako i različitih ugovora, čitajte sitna slova u njima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju