Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraćeno na Vrhovni sud

Ustavni sud djelomično ukinuo odluku o vraćanju Glavaša u zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka Ustavnog suda ipak ne znači da Glavaš izlazi iz zatvora.

Ustavni sud djelomično je ukinuo odluku Vrhovnog suda kojom je Branimir Glavaš vraćen u istražni zatvor, no to ne znači da on izlazi iz Remetinca, potvrdila je Glavaševa obrana.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Upozorenje Milanoviću Pravni stručnjaci o potezima Ustavnog suda: "Ako se ovakvo ponašanje nastavi, ne bi me čudilo da ponište odluku o datumu izbora" Miroslav Šeparović Zbog interesa javnosti Ustavni sud objavio dokumente sa sjednice na kojoj se odlučivalo o Milanovićevoj kandidaturi

"Djelomično je usvojena naša ustavna tužba. Ustavni sud je ukinuo dio rješenja Vrhovnog suda i vratio cijelu priči na ponovno odlučivanje pred Vrhovni sud. Nije ukinuo sam istražni zatvor. Dakle Branimir Glavaš danas ne ide van nego je sve vraćeno na ponovni postupak na Vrhovni sud", izjavila je Hini Glavaševa odvjetnica Višnja Drenški Lasan.

Glavašu je određen istražni zatvor jer je Vrhovni sud zaključio da je po Zakonu o kaznenom postupku takva mjera obvezna za okrivljenike kojima je izrečena kazna veća od pet godina.

S obzirom da je Ustavni sud u siječnju ukinuo pravomoćnu presudu Vrhovnog suda u slučajevima 'garaža' i selotejp' od osam godina zatvora, temeljem koje je Glavaš u Mostaru služio zatvorsku kaznu, na snazi je ostala presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je zbog ratnog zločina u Osijeku nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora.

Braniteljske udruge: Zabrinuti smo Glavaševim zdravstvenim stanjem

Odluku, kojom je određen istražni zatvor Glavašu, njegovi odvjetnici pobijali su ustavnom tužbom. Glavašev odvjetnik Dražen Matijević kazao je da je odluka "jedina kakvu je Ustavni sud mogao donijeti".

Odluka kojom je Glavaš zatvoren u Remetincu donesena je nakon žalbe tužiteljstva na odluku izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda od 6. veljače, koje je zaključilo da se Glavaš nakon izlaska iz zatvora u Mostaru može braniti sa slobode.

Glavaš je u istražnom zatvoru u Remetincu od 5. ožujka kada je počeo i štrajk glađu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene