Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac ocijenio je da se Ustavni sud današnjim proglašenjem neustavnim posljednjih izmjena Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina 'stavio u poziciju zakonodavca, što nije njegova uloga'.


Ne samo izbornu već i ukupnu manjinsku politiku donosi zakonodavno tijelo, Hrvatski sabor, a ne Ustavni sud, izjavio je Pupovac. Riječ je o lani donesenim izmjenama izbornih pravila, a ustavni je sud ukidanjem tih pravila baš u izbornoj godini, smatra Pupovac, prekršio pravilo da se izborna pravila u izbornoj godini ne mijenjaju.

Činjenicu da se u izbornoj godini mijenjaju pravila igre baš za pripadnike nacionalnih manjina, a ne i za predstavnike dijaspore ili druge saborske zastupnike, smatramo diskriminacijom, odnosno diskriminacijskom politikom ustavnog suda, kazao je Pupovac.(Hina)

Vezani članci Aleksandar Vulin Rastu tenzije između Hrvatske i Srbije: "Europska unija u kojoj odlučuju ustaše nije mjesto za Srbiju" Milorad Pupovac (SDSS) Pupovac oštro o Milanoviću: "Ako čovjek nema empatije za stradanje drugih ljudi, treba se suzdržati od toga da to pokaže"
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju