Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pupovac o odluci

'Ustavni sud stavio se u poziciju zakonodanca, što mu nije uloga'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac ocijenio je da se Ustavni sud današnjim proglašenjem neustavnim posljednjih izmjena Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina 'stavio u poziciju zakonodavca, što nije njegova uloga'.

Ne samo izbornu već i ukupnu manjinsku politiku donosi zakonodavno tijelo, Hrvatski sabor, a ne Ustavni sud, izjavio je Pupovac. Riječ je o lani donesenim izmjenama izbornih pravila, a ustavni je sud ukidanjem tih pravila baš u izbornoj godini, smatra Pupovac, prekršio pravilo da se izborna pravila u izbornoj godini ne mijenjaju.

Činjenicu da se u izbornoj godini mijenjaju pravila igre baš za pripadnike nacionalnih manjina, a ne i za predstavnike dijaspore ili druge saborske zastupnike, smatramo diskriminacijom, odnosno diskriminacijskom politikom ustavnog suda, kazao je Pupovac.(Hina)

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Odluka Ustavnog suda Ministar Malenica: "Milanović je kršio Ustav. On i njegovi jataci ne žele prihvatiti poraz" Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene