Nepoznati počinitelj ustaškim je simbolima išarao putujuću svjetska izložbu plakata Mirka Ilića "Tolerancija", nastalu u povodu Međunarodnog dana tolerancije, postavljenu na ulaz u Botanički vrt PMF-a prije dva dana.


U zagrebačkoj policiji kažu da provode kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja.

Botanički vrt je na svojem Facebook profilu objavio fotografije s natpisom "Bez komentara", iz kojih se vidi da su dijelovi izložbe išarani porukama "NDH" i "Smrt Srbozločincima" te ustaškim simbolima.

Bez komentara (što reći)

Objavljuje Botanički vrt PMF-a u ZagrebuSrijeda, 18. studenoga 2020.

"Tolerancija" je edukativni i kulturno-umjetnički projekt u sklopu kojeg je zadatak svakog dizajnera bio da osmisli plakat koji svojom vizualnom porukom simbolizira toleranciju te da napiše riječ tolerancija na svom materinjem jeziku.

Izložba nosi poruku o prihvaćanju drugih, onakvima kakvi jesu, bez obzira na političko i vjersko opredjeljenje, jezične razlike, drugačije običaje i drugo.

Slika nije dostupna Policija u Berlinu vodenim topom zaustavila prosvjed protiv korona mjera: "Nije nam preostalo ništa drugo"

Slika nije dostupna Uhićeni serijski kradljivci: Krali su po cijeloj Hrvatskoj, napravili štetu od 79.000 kuna

Izložbu po drugi put u Zagrebu, s Mirkom Ilićem organizira Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi, sada u suradnji s Botaničkim vrtom PMF-a u Zagrebu i kreativnom platformom Organizam. Otvorena je do 16. prosinca.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju