Mještani naselja uz granicu s Mađarskom na području Prekodravlja tijekom četvrtka gradili su zečje nasipe u nadi da će im spasiti kuće od poplave ako voda preko već punih kanala počne nadirati.

Galerija


Dok se cijela zemlja bori s toplinskim valom, mještani naselja Ždala i Gotalovo u Prekodravlju bore se i s poplavom.

Vezani članci Migranti, ilustracija Ilegalno prevozili migrante iz BiH i zaradili više od 23 tisuće eura, USKOK podigao optužnicu Srpsko-mađarska granica, ilustracija Kaos na srpsko-mađarskoj granici: 60 migranata probilo ogradu, mađarski policajci zapucali i zatvorili prolaz

Dijelovi uz državnu granicu poplavljeni su zbog velike količine oborinskih voda iz Mađarske, piše ePodravina. Mještani su bili prisiljeni graditi zečje nasipe kako bi obranili kuće u slučaju da voda još naraste. Kanal Ždalica u rubnom dijelu Ždale pun je vode i prijeti objektima i kućama na rubu naselja. Iz Hrvatskih voda kažu kako se još nije događalo da kroz kanale toliko vode stigne iz Mađarske.

Mještane je u četvrtak obišao zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić zajedno s predstavnicima Hrvatskih voda.