Mještani naselja uz granicu s Mađarskom na području Prekodravlja tijekom četvrtka gradili su zečje nasipe u nadi da će im spasiti kuće od poplave ako voda preko već punih kanala počne nadirati.

Galerija


Dok se cijela zemlja bori s toplinskim valom, mještani naselja Ždala i Gotalovo u Prekodravlju bore se i s poplavom.

Vezani članci Video-konferencija čelnika država članica EU O dvije članice ovisi cijela Unija: O mogućoj velikoj krizi EU čelnici raspravljali samo 15 minuta Mađarska granica, ilustracija Nova pravila zbog koronavirusa: Ako putujete u Mađarsku mogle bi vas dočekati gužve na graničnim prijelazima

Dijelovi uz državnu granicu poplavljeni su zbog velike količine oborinskih voda iz Mađarske, piše ePodravina. Mještani su bili prisiljeni graditi zečje nasipe kako bi obranili kuće u slučaju da voda još naraste. Kanal Ždalica u rubnom dijelu Ždale pun je vode i prijeti objektima i kućama na rubu naselja. Iz Hrvatskih voda kažu kako se još nije događalo da kroz kanale toliko vode stigne iz Mađarske.

Mještane je u četvrtak obišao zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić zajedno s predstavnicima Hrvatskih voda.