Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolo sreće se okreće

Koja je tajna uspjeha: Dok Jadran priča o blagom turističkom minusu, ove četiri kontinentalne županije ruše svoje rekorde

Varaždin (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Varaždin (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Varaždin (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Varaždin (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Varaždin (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Varaždin (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Muzej krapinskih neandertalaca (Foto: Dnevnik.hr) Muzej krapinskih neandertalaca (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Varaždin (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Dok Jadran priča o blagom minusu u turizmu, kontinentalne županije ruše svoje rekorde – Krapinsko-zagorska, Međimurska, Osječko-baranjska i Varaždinska županija. Obišli smo sve četiri i provjerili koja je tajna uspjeha.

Varaždinska županija u srpnju ima čak 28 posto noćenja više nego prošle godine. Gosti iz Italije koje smo susreli treću godinu ljetuju u Hrvatskoj. Nakon jadranskih gužvi oduševljeni su kontinentom.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati

''Želimo posjetiti malo mjesto na brdu – Trakošćan'', rekla je Patricia iz Italije. Krapina i Zagorje rastu. Jedna je od najvećih atrakcija, naravno, Muzej krapinskih neandertalaca, koji godišnje obiđe više od 96 tisuća posjetitelja.

''Noć smo proveli u kući za odmor. Sviđa nam se lokacija, mirno je, nema gužvi. Muzej je sjajan'', rekao je Luis iz Paname.

Jedno obiteljsko imanje u Baranji bilježi do četiri puta više noćenja nego u prošloj godini. Gosti se sve dulje zadržavaju.

''Postoje gosti koji kod nas provedu neku vrstu godišnjeg odmora, a imamo i ove tranzitne s kruzera koji dolaze na ručak'', rekao je Srđan Lacković iz Bilja.

Osječko-baranjska županija u srpnju raste 17 posto u noćenjima. ''Gosti kada dođu na destinaciju, imaju kulturološki šok od raznovrsnosti ponude, od vinskih podruma , dvoraca, autentičnih imanja'', kaže Tatjana Roth, pročelnica za turizam Osječko-baranjske županije.

Za rast Međimurja najzaslužnije su toplice, ali i dobra povezanost više lokacija. U Međimurskoj županiji u srpnju je noćilo čak 22 posto više gostiju.

Dok Jadran zbraja pluseve i minuse u apartmanima, dok se čeka u kolonama i gužvama, kontinent u svojoj ljepoti i miru polako, ali sigurno i kvalitetno raste.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene