Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvoze diljem svijeta

U hrvatskom gradu niče najmodernija tvornica parketa u Europi: Investirali su milijune i zaposlili lokalno stanovništvo

U Đurđevcu najmodernija tvornica parketa (Foto: Dnevnik.hr) - 1
U Đurđevcu najmodernija tvornica parketa (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija U Đurđevcu najmodernija tvornica parketa (Foto: Dnevnik.hr) - 3 U Đurđevcu najmodernija tvornica parketa (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr U Đurđevcu najmodernija tvornica parketa (Foto: Dnevnik.hr) - 2 U Đurđevcu najmodernija tvornica parketa (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 U Đurđevcu najmodernija tvornica parketa (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
U Đurđevcu završena prva faza izgradnje najmodernije tvornice parketa u Europi. Investirali su milijune, zaposlili lokalno stanovništvo, a tu ne planiraju stati.

Da u Hrvatskoj ima potencijala za uspješne tvrtke, pokazuje i primjer iz Đurđevca. U tom je mjestu završena prva faza izgradnje najmodernije tvornice parketa u Europi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razmatraju prijedloge članica EU najavio pomoć s troškovima transporta poljoprivrednih proizvoda Uzgoj svinja, ilustracija - 6 Neće proći Kina zabranila uvoz hrvatskih svinja: "Sve životinje bit će vraćene ili usmrćene"

Strani investitori uložili su milijune i zaposlili lokalno stanovništvo, čak polovinu žena. Hrvatski proizvod izvoze diljem svijeta, a planiraju i drugu fazu.

"Uložili smo oko 13 milijuna eura u infrastrukturu. Najviše u strojeve, ali i u rekonstrukciju postojećih zgrada, skladište", govori Christian Koch, izvršni direktor tvrtke.

Pogon je podizalo stotinjak radnika. U godinu dana broj zaposlenih povećao se na 250.

Dok muškarci upravljaju strojevima, žensko oko brine da svaka daščica zadovoljava kriterije.

U Đurđevcu najmodernija tvornica parketa (Foto: Dnevnik.hr) - 1 U Đurđevcu najmodernija tvornica parketa (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

"Moramo sklasirati dobro. Tak' da imamo prvu, drugu, treću, četrvrtu klasu. Još moramo krajčiti ako je spucano možda. Mogu samo reći da je bolje i da smo zadovoljni", govori radnica.

Zadovoljan je i gradonačelnik. S investitorima je brzo riješio komunalna pitanja i izgradio im pristupne ceste za transport trupaca.

"Da bi došli vanjski investitori, potrebno je prilagoditi naše pravilnike koji su većinom zastarjeli i omogućiti im da oni dođu i da iskoriste ono što mi imamo, kad mi sami to ne znamo", govori Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.

Investirali su milijune, zaposlili lokalno stanovništvo. Tu ne planiraju stati, htjeli bi se proširiti i zaposliti još radnika, no to više ne ovisi više samo o njima nego o Hrvatskim šumama koje provode kvote za sirovo drvo.

U Đurđevcu najmodernija tvornica parketa (Foto: Dnevnik.hr) - 1 U Đurđevcu najmodernija tvornica parketa (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

"Sad iščekujemo, nadamo se, pozitivnu odluku o kvotama za trupce hrasta od Hrvatskih šuma za ovu godinu i to će uvelike ovisiti o našim daljnjim potezima", govori Igor Benaković, generalni driketor za Hrvatsku.

Novca za dvostruko veću proizvodnju ima. Čeka se samo odluka hrvatske birokracije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene