Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 2.500 kilometara

Uspjeh avanturista: Ispisali 'Welcome' duž Jadrana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 2.500 kilometara i dva mjeseca putovanja 'Welcome tim' predvođen Danielom Lackom danas je stigao u Dubrovnik i tako završio avanturu tijekom koje je preko cijele hrvatske obale GPS-om ispisano veliko 'Welcome', odnosno 'Dobrodošli'. Tako je uspješno okončan projekt kojim je promovirana Hrvatska kao idealna destinacija za aktivan odmor.

Danijelu su trebala puna dva mjeseca da preko cijele hrvatske obale ispiše veliki pozdrav dobrodošlice. Nakon dvije i pol tisuće kilometara stigao je do svog cilja. 'Evo završilo je, ne mogu vjerovati da to se zaista dogodilo. Presretan sam što se završilo na ovaj način u ovome gradu', ističe Danijel Lacko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Put dugačak 65 dana Projekt 'Welcome' dobio prvo slovo: Krenuli kajakom iz Savudrije Slika nije dostupna Pripreme za sezonu FOTO: Hrvatska priprema najveću dobrodošlicu na svijetu

Nakon što je izvukao svoj kajak, Danijel je stigao ispred svetog Vlaha i pozdravio sve Dubrovčane koji su ga došli vidjeti. Tijekom dva mjeseca, Danijel je pješačio, veslao i planinario. Ovo putovanje pamtit će cijeli život. 'Dugo ću pamtiti vjetar s Dinare, opjevan u pjesmama, koji me doslovno nosio po zraku. Kao što Eskimi imaju tisuću vrsta riječi za snijeg tako mi imamo tisuću vrsta riječi za vjetar, ja sam upoznao samo jednu: u prsa', kaže Danijel.

Projektom se htjelo prikazati Hrvatsku kao destinaciju za aktivan odmor. 'Priprema traje već nekoliko godina, a intenzivno u zadnjih 6 mjeseci, mislim da nas je preko 40 sudjelovalo', kaže Ivana Borac, članica organizacijskog tima. 'Nova reklama, jedna moderna reklama, ovo je jedna oblik avanturizma, i poziv svima onima koji i na takav način žele upoznati Hrvatsku', smatra Ivo Mujo, državni tajnik za turizam.

'Ovo će se sigurno koristiti u promotivne svrhe, već sada ima veliki odjek i preko interneta i kroz sve druge aktivnosti koje radi hrvatska turistička zajednica', ističe Jelka Tepšić, direktorica TZ-a Dubrovnik. Nakon posljednjeg preveslanog kilometra u Dubrovniku je otvorena izložba fotografija, a u pripremi je i dokumentarni film o Danijelovom putovanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene