Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri mladića u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom pripremaju 'najveću dobrodošlicu na svijetu'.


Riječ 'welcome' četiri će mladića 'napisati' putujući po Hrvatskoj obali pomoću GPS uređaja. Autor je projekta Danijel Lacko, a tim kreće na put slijedeći utorak iz najzapadnijeg dijela Hrvatske, iz Savudrije. Cilj je Dubrovnik, a tamo bi trebali stići 5. lipnja na Svjetski dan okoliša.

Vezani članci Cjepivo, ilustracija Europa ljutita zbog neisporuke cjepiva, nekim članicama prekipjelo pa se okrenule Rusima. Izrael sve nedostižniji u procjepljivanju - kako im je uspjelo? Koronavirus, ilustracija Stiglo upozorenje: "U brojnim zemljama situacija će postati još gora, prije nego što postane bolja". Na proljeće u Europi još jedno cjepivo?

Njihovo putovanje moći ćete pratiti svakodnevno putem Facebooka, YouTubea, te službene stranice projekta WWW.welcome.hr. Putovat će biciklom, kajakom, padobranskim krilom i pješice, a na planinskim predjelima pomoći će im Gorska služba spašavanja.

Ekipa će prijeći 2300 kilometara, osam nacionalnih parkova, tri parka prirode, četiri zaštićena krajolika, rezervata i geomorfoloških spomenika, šest rijeka, te jedanaest planinskih vrhova.

Ne sumnjamo da će najveća dobrodošlica na svijetu za sve naše goste ove godine pomoći promociju hrvatskog turizma. Projekt je podržao i HTZ koji će sve skupa putem svojih podružnica promovirati diljem svijeta.