Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnja policije i DORH-a

Uskoro prijave zbog eksplozije u bivšoj 'šibicari'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je završila izvide o eksploziji u napuštenu pogonu bivše osječke Tvornice žigica 'Drave', ali čekaju se još dva inspekcijska izvješća, nakon čega će podnijeti prijave, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava (PU).

U eksploziji, što se dogodila potkraj svibnja, pet osoba je ozlijeđeno, a od posljedica ozljeda jedna je radnica naknadno preminula u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC Osijek).

Službenik za odnose s javnošču PU-a Marko Ćaleta kazao je na konferenciji za novinare da je policija učinila sve što je trebala, ali da se još očekuju dva inspekcijska izvješća da bi se upotpunile najavljene prijave i omogućilo daljnje procesuiranje.

Kazao je da policija u istraživanju toga događaja surađuje s državnim odvjetništvom te kako očekuje da će prijave protiv odgovornih za taj događaj biti podenesene idućih dana.

Ponovio je kako je vještačenjima utvrđeno da je eksploziju uzrokovala smjesa koja je služila u proizvodnji žigica i pirotehnike, i koja je eksplodirala navjerojatnije zbog iskrenja. (HINA)

Pročitajte i ovo Mario Banožić KBC Osijek Bolnica objavila nove informacije o zdravstvenom stanju Marija Banožića Policija na mjestu pada zrakoplova Teško ozlijeđen muškarac Srušio se zrakoplov na istoku Hrvatske: "On se s te visine sjurio praktički okomito"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene