Odvjetnici osumnjičenih u slučaju Agrokor podnijeli su žalbu na provođenje istrage nakon čega sudac istrage mora donijeti odluku u roku od osam dana.


Na Županijski sud u Zagrebu danas su pristigle žalbe osumnjičenih u slučaju Agrokor. Među žalbama o provođenju istrage, nalazi se i ona koju su podnijeli odvjetnici Ivice Todorića.

Kako nam objašnjavaju na Županijskom sudu u Zagrebu, sada počinje teći rok od osam dan unutar kojih sudac istrage mora donijeti odluku.

Ako sud odbije žalbe osumnjičenih, rješenje o provođenju istrage Županijskog državnog odvjetnišva postaje pravomoćno, što znači da tužiteljstvo može početi s provođenjem istrage.

Ta bi odluka mogla biti presudna za HDZ-ovo tumačenje rada Saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor obzirom da ono po snazi zakona prestaje s radom "ako je pokrenut sudbeni postupak o pitanju za čije je istraživanje prethodno osnovano povjerenstvo".

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković tvrde kako bi istražno povjerenstvo trebalo prestati s radom kada DORH pokrene istragu o slučaju Agrokor.

Oporba optužuje vladajuće da namjerno opstruiraju rad povjerenstva kako bi spriječlili neke svoje ministre koji po mišljenju oporbe imaju neka saznanja o Agrokoru, da svjedoče pred tim povjerenstvom.