Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O provođenju istrage

Uskoro odluka o žalbama osumnjičenih u slučaju Agrokoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici osumnjičenih u slučaju Agrokor podnijeli su žalbu na provođenje istrage nakon čega sudac istrage mora donijeti odluku u roku od osam dana.

Na Županijski sud u Zagrebu danas su pristigle žalbe osumnjičenih u slučaju Agrokor. Među žalbama o provođenju istrage, nalazi se i ona koju su podnijeli odvjetnici Ivice Todorića.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Slika nije dostupna Izvlačenje 1,2 milijarde kuna DORH će naknadno odlučiti o daljnjem postupanju u slučaju Agrokor: Vještačenje KPMG-a je nezakonito

Kako nam objašnjavaju na Županijskom sudu u Zagrebu, sada počinje teći rok od osam dan unutar kojih sudac istrage mora donijeti odluku.

Ako sud odbije žalbe osumnjičenih, rješenje o provođenju istrage Županijskog državnog odvjetnišva postaje pravomoćno, što znači da tužiteljstvo može početi s provođenjem istrage.

Ta bi odluka mogla biti presudna za HDZ-ovo tumačenje rada Saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor obzirom da ono po snazi zakona prestaje s radom "ako je pokrenut sudbeni postupak o pitanju za čije je istraživanje prethodno osnovano povjerenstvo".

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković tvrde kako bi istražno povjerenstvo trebalo prestati s radom kada DORH pokrene istragu o slučaju Agrokor.

Oporba optužuje vladajuće da namjerno opstruiraju rad povjerenstva kako bi spriječlili neke svoje ministre koji po mišljenju oporbe imaju neka saznanja o Agrokoru, da svjedoče pred tim povjerenstvom.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene